aile

Dünya’nın En Pahalı Projeleri

Bu konu aile tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
aile
aile
Bağımlı
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4612
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 7:57

Dünya’nın En Pahalı Projeleri

ecem
Dünya’nın En Pahalı Projeleri
Gerald R. Ford Sınıf Uçak Gemisi: Donanması Dünya’nın en büyük uçak gemisi filosuna sahip ülke olan ABD, bu unvanını uzun bir süre daha koruyacakmış gibi görünüyor.

Amerikan Donanması ve Northrop Grumman, USS Gerald R. Ford (CVN 78) uçak gemisinin detaylı tasarım ve inşasına yönelik 8,1 milyar dolar değerindeki sözleşmeyi, 10 Eylül tarihinde imzalamıştı.Bu sözleşme uyarınca inşa edilecek USS Gerald R. Ford, aynı zamanda Amerikan Donanması’nın yeni uçak gemisi sınıfının ilk örneği olacak. 2009’da kızağa konulması planlanan CVN 78’in 2019 yılında donanmaya teslim edilmesi öngörülüyor.

Big Dig Boston Projesi: Amerikan tarihinin en pahalı ve en kapsamlı otoyol projelerinden biri şu anda Boston’da Big Dig adı altında sürdürüldü.

Şehirde sorun olan otoyollar, yerin metrelerce altına indirilerek hem trafik sıkışıklığı hem de çevre kirliliği azaltılmaya çalışıldığı söylendi.

13 Ocak 2006’da bittiğinde toplam maliyeti 14.6 milyar doları bulmuştu.

Üç Boğaz (3 Gorges Dam) Projesi: Çin, dünyanın en büyük barajı olan "Üç Boğaz(3 Gorges Dam)"ı 13 yıl süren aralıksız çalışmanın ardından bitirdi.

Çin’in en büyük, dünyanın 3. en büyük nehri Yantze (Yangzı) üzerinde yer alan baraj, 24 milyar dolara mal oldu.

Yetkililer, 1993’te yapımına başlanılan Üç Boğaz Hidro-Elektrik Santrali’nin her biri 700 megawatt kapasiteli 28 adet jeneratörün bir araya getirilmesi ile, toplam yıllık elektrik üretim kapasitesinin 18 milyon 200 kilovata ulaştığını kaydediyor.

Yucca Dağı Nükleer Atık Depolama Projesi: Amerikan Kongresi tarafından 9 Temmuz 2002 tarihinde, Nevada eyaletinde bulunan Yucca Dağı’nın Ulusal Nükleer Atık Deposu olarak kullanılması onaylandı.Tesisin yapım maliyetinin 27.3 milyar dolar olacağı bildirilmişti.Bu tesiste toplam 77.000 ton nükleer atığın depolama maliyetinin 57 Milyar dolar civarında olacağı hesaplandı

Uluslararası Uzay İstasyonu: Bir Amerikan girişimi olarak başlayan UUİ, şimdiye dek en uzun süren, en pahalıya mal olan ve en çok katılımcı ülkenin bulunduğu, teknoloji alanında bir uluslararası işbirliği projesi olarak görülüyor.

Toplamı 100 milyar dolar olarak tahmin edilen UUİ projesinin büyük bölümünün maliyetini üstlenen ABD’nin dışında, aralarında Rusya, Japonya, Kanada, Brezilya ve 11 Avrupa Uzay Kurumu (ESA) üyesi ülkenin bulunduğu 15 katılımcı ülke yer alıyor.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile