Didem

Yaş Küçültme Davası Nasıl Açılır

Bu konu Didem tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Didem
Didem
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 3434
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 9:49

Yaş Küçültme Davası Nasıl Açılır

Hayat…
Yaş Küçültme Davası Nasıl Açılır

Yaş Küçültme Şartları – Yaş Küçültme Davası – Yaş Küçültme Davası Nereye Açılır

1- Bulunduğunuz yerdeki Asliye Hukuk Mahkemesine yaşınızı küçültmek için dava açabilirsiniz. Kaç yaş küçültebileceğiniz konusunda kanun dış görünüş ile yaş arasında uygunluk olması nı aramaktadır. Yani kaç yaş küçültebileceğiniz sizin dış görünüşünüze de bağlıdır. Göründüğünüzden daha küçük bir yaş talebinde bulunursanız davanız reddolacağı gibi bu hususta ikinci kez dava açma şansınız da yoktur. Yaş küçültme davaları tek sefer açılabilen davalardandır.

2- Bir Hastanede doğmamış olmanız gerekmektedir. Yani doğum tarihinizle ilgili resmi bir kayıt olmamalıdır.

3- Tescil engeli olmamalı.

Doğum tarihi ile, nüfusa kayıt tarihi olan tescil tarihi arasında süre olarak fark yoksa küçülmez. Ama süre farkı varsa, o fark kadar yaşı küçülebilir. (Örneğin: Doğum tarihi 01.01.1980, nüfusa gidip kayıt ettirdikleri tescil tarihi 15.02.1982 gibi olursa, bu tescil tarihine kadar küçültme yapılabilir.)

4-Yaşı küçülecek kişinin kendisinden sonra gelen kardeşiyle arasında en az 180 günlük süre olmalıdır.(Tıbben asgari doğum süresi olduğu için böyledir.) Kendinden sonra kardeş yoksa bu sorun yoktur.

5- Devlet Hastanesinden kemik grafiği çekilmesi ve buna dayalı hastane raporu zorunludur. (Doktorlar bu konuda genellikle olumlu kanaat kullanmaktadırlar).

6- Tanık beyanıyla da desteklenince mahkeme müspet karar verecektir. Yani bu yeğenimdir doğduğu zamanı hatırlıyorum bizim felancadan sonra doğduydu ama nüfusa yazılırken büyük yazdırmışlar gibi tanık

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile