memoli

Ateş Düşürmek İçin Elma Sirkesi

Bu konu memoli tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
memoli
memoli
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 10876
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 9:47

Ateş Düşürmek İçin Elma Sirkesi

Hayat…
Ateş Düşürmek İçin Elma Sirkesi

Elma Sirkesi Ateşi Nasıl Düşürür – Elma Sirkesiyle Ateş Düşürme – Çocuklarda Yüksek Ateşi Düşürmek
Özellikle çocuklarda sıkça karşılaşılan ve anne-babaları çok tedirgin eden yüksek ateş, kimi zaman havale gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Bu yüzden anne-babalar çocuklarını ateşi yükseldiğinde hemen düşürmeye çalışıyorlar. Ateş düşürme konusunda en sık tercih edilen yöntem elma sirkesi.

Elma sirkesi ateş düşürme özelliğine sahip. Üst solunum yolu enfeksiyonu, alt solunum yolu enfeksiyonu ve soğuk algınlığı başta olmak üzere pek çok nedenle ateşi yükselen çocuğun alnına, dizlerinin arkasına ve koltuk altlarına elma sirkesi ile ıslatılmış bezler ya da pamuk koyarsanız, bir süre sonra ateşinin düştüğünü göreceksiniz. Bezi batıracağınız elma sirkesini suyla hazırlamanız gerekiyor.

Elma sirkesini 3 katı soğuk su ile karıştırıp, bezi buna bandırın ve sıkın. Bezleri veya pamukları baldırlara da sarabilirsiniz. 30 dakikada bir bezi ıslatıp yeniden koyun. Bu işlemi bez yerine yün çorapla da yapabilirsiniz. Yün çorapları sirkeli suya batırın ve ateşli kişiye giydirin.

Elma sirkesi ile ateş düşürme konusunda bir başka yöntem ise bir bardak suyun içine bir tatlı kaşığı elma sirkesi karıştırıp, bunu ateşli çocuğa içirmektir. Bu sayede ateş içeriden düşecektir. İnatçı bir ateş ile karşı karşıya iseniz sirkeli su işe yaramaz. En doğrusu en yakın hastaneye başvurmaktır.

Vişne Suyu Ateşi Düşürür

Ateşli hastalıklara karşı güçlü bir silan olan vişnede A vitamini ve potasyum bulunur. Vişne suyu ateşi düşürüp, susuzluğu giderir.

alıntı

Konuya Bir Cevap Yazın

İlgili Diğer Konular
  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile