aile

Açıköğretim Formasyon – AÖF Sosyoloji Açıköğretim Formasyon nedir – Açıköğretim Formasyon bilgi

Bu konu aile tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
aile
aile
Bağımlı
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4612
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 7:58

Açıköğretim Formasyon – AÖF Sosyoloji Açıköğretim Formasyon nedir – Açıköğretim Formasyon bilgi

Hayat…
Açıköğretim Formasyon – AÖF Sosyoloji

Açıköğretim Formasyon nedir – Açıköğretim Formasyon bilgi

Açıköğretim fakültesinde son zamanlarda en çok merak edilen konulardan birisi de formasyon. Bu konuda açıköğretim ayrıntılı bir açıklama yapmadığı için herkesin aklında onlarca soru işareti vardı. Son olarak resmi sitede yayınlanan bir haberi paylaşmak istiyorum. Umarım formasyonla ilgili bölümleri tercih eden arkadaşlarımıza yardımcı olacak bir yazı olur.

Açıköğretim Fakültesi’nde, 2009-2019 öğretim yılında açılacak olan Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji ve Felsefe bölümlerinden mezun olarak formasyon alanlar öğretmen olabilecek.

Açıköğretim Fakültesi bünyesinde 2009-2019 öğretim yılında açılacak olan Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji ve Felsefe bölümlerinden mezun olarak formasyon alan öğrenciler, öğretmen olmaya hak kazanacak.

Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür, “Bir insan kendini Türk Dili ve Edebiyatı’nda geliştirmek istiyorsa ve bunun sonucunda gerekli koşulları sağlamışsa tabii ki öğretmen olacaktır. Öğretmen olmanın koşulları bellidir. Öğrenci mezun olacak, formasyon alacak, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda başarılı olacak ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın açacağı kadrolara müracaat edecek. Bunların tamamı Açıköğretim Fakültesi mezunları için de geçerlidir. Bunun koşullarını biz değil, Milli Eğitim Bakanlığı belirliyor” dedi. Prof. Dr. Özgür, yaşam boyu eğitim anlamında, bireylerin kendilerini geliştirmeleri, bilgilerini artırmaları ve yaşamlarını zenginleştirmelerini hedeflediklerini kaydederek, “Kendini geliştirmek isteyen herkesin yerleştiği birer program sunmak istiyoruz” dedi.

“Eğitim anlamında her şey denk”
Açıköğretim ile örgün programlar arasında eğitim anlamında hiçbir fark olmadığının altını çizen Özgür, “Bizim denklik kaygımız yok. Kendimize eğitim ve öğretim anlamında çok güveniyoruz. Bugün, Türkiye’de üniversiteden mezun olan hiçbir bireyin kariyer planlamasını üniversiteler yapmaz. Zaten kontenjanlar da Türkiye’nin ihtiyaçlarına göre belirlenmiyor. Binlerce insan üniversite kapılarında bekliyor. Biz bekleyenlere yeni seçenekler sunarak hayata kazandırmaya çalışıyoruz” dedi. Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür, ulusal basında çıkan eleştirilerin bilinçsizce ve bilgisizce yapıldığına dikkat çekerek, amaçlarının nitelikli eğitim vermek olduğunu sözlerine ekledi.

Meltem Türkeri

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile