aile

Deneylerde Niçin Hep Fareler Kullanılıyor

Bu konu aile tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
aile
aile
Bağımlı
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4612
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 7:58

Deneylerde Niçin Hep Fareler Kullanılıyor

Hayat…
Deneylerde Niçin Hep Fareler Kullanılıyor

Deneylerde Neden Hep Fareler Kullanılıyor – Fareler Neden Deneylerde Kullanılıyor – Farelerin Deneylerde Kullanılma Özellikleri – Deneylerde Kullanılan Fareler Nelerdir

Fareler fazla yer kaplamayan küçük hayvanlar oldukları için, ve çok sayıda üretilmeleri de kolay olduğundan deneylerde kullanılmaları son derece elverişlidir. Laboratuar hayvanları, oldukça pahalı hayvanlardır. Genelde deneylerde kullanılacak fare ve tavşanlar, bu amaç için onları özel olarak yetiştiren şirketlerden satın alınırlar. Bu hayvanların, bilim adamlarının yapacakları deneylerde sonuçları etkileyebilecek hastalık, mikrop gibi faktörlerden arındırılmış olmaları gerekmektedir. Genellikle bu tür laboratuar hayvanları üreten şirketler, ürettikleri hayvanların sağlıklı olduklarını garanti ederler, dolayısıyla, bu da hayvanları diğer evcil hayvan dükkanlarında satılanlardan daha pahalı yapar.
Ayrıca fareler, memeliler gurubunun oldukça iyi temsilcileridir… Farelerde alınan bir sonucun insanlara da uygulanabilme olasılığı yüksektir. Bu laboratuar hayvanları, birçok hastalığın iyileştirilmesi yolunda, insanlar için yararlı deneylerde kullanılmışlardır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile