Didem

Kız İsteme Merasimi – Kız İsteme Nasıl Olur

Bu konu Didem tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Didem
Didem
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 3434
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 9:49

Kız İsteme Merasimi – Kız İsteme Nasıl Olur

ecem
Kız İsteme Merasimi – Kız İsteme Nasıl Olur

Arkadaşlığın ardından veya bir anda aşık olup evlenmeye karar verenlerin ilk düşündüğü söz yüzüğü takabilmenin heyecanıdır. Günümüzde kendi aralarında sözlenip yüzük takan adaylar da var. Ama bazı çiftler evlilikleri iki aile tarafından onaylandıktan sonra söz yüzüğü takmayı tercih ediyorlar. Bu önemli konu aileler arasında görüşülür. Damat veya gelinin kimliğini öğrenmek ve kendisi ile tanışmak istenecektir.. Eminiz ki, aileniz evlenme isteğinize saygıyla ve memnuniyette kabul edecektir…

Kız İsteme Merasimi - Kız İsteme Nasıl Olur

Geleneklerimize bağlı olduğumuzdan erkek tarafının kız ailesini ziyaret edip kız isteme merasimini başlatır. Bu evliliğe atılan ilk adımda öncelikle söz yüzüğü, söz çiçeği ve söz çikolatası dikkat çeker.

Söz yüzüğü, birbirinize olan bağlılığın ilk adımını simgeler ve nişanlanıncaya kadar takılır genelde ince altın bir yüzük damat tarafından alınır. Söz çiçeğiniz gelinin güzelliğini ve ona olan sevginizi yansıtır, gül veya orkide tercih edilir.Kurtulup ömür boyu,kalıcı bir anı olarak saklanabilinir. Gül tercih ediyorsanız gül adedinin tek sayı ile bitmesi gerekir. Söz çikolatası şık gümüş veya kristal, tepsi veya gondol içine yerleştirilen dışı parlak jelatinle kaplı süslü çikolatalar olmalı. Tazeliği ve özenle kaplı olması çok önemli. Çikolatayı anneye söz çiçeğinizi de müstakbel gelin adayına vermelisiniz..

Karşılıklı hoş sohbetten sonra ailenin babası kızı ailesinden istemek üzere söze başlar. Daha sonra yüzükler takılır kurdele kesilir kesilen kurdele evlenmemiş bekarlara birer parça verilmesi de adettendir. Unutmadan damat adayımızın kahvesine sakın şeker yerine tuz eklemeyin bu bayağı demode oldu…

Bu ilk tanışma vesilesiyle karşılıklı konuşulurken bazı konuşmalar daha sonraki günlerde yanlış yerlere çekilebilinir siz siz olun konuşurken özellikle dikkatli olun.

Söz gecesi gelin ve damat adayları kıyafetlerine de çok dikkat etmesi gerekir gelin adaylarının sade kıyafet ve makyaj saç modeli, damat adayının da takım elbise kravat takması saçını özenle kestirmesi gerekmektedir.. Söz gecesi kıyafetinde aşırıya kaçmayın. Gelin adaylarının sade bir etek-gömlek giymeleri daha doğrudur.

Evlenmeye karar veren çiftler öncelikle söz bohçası hazırlıyor. Söz bohçasına
Gelin için : iç çamaşırı, çorap, mendil, havlu, parfüm, sabahlık , gecelik takımı, makyaj seti, çanta, ayakkabı, etek ve ceketten oluşan bir takım veya elbise ile terlik , ayna , tarak takımı bulunur. Kız tarafının hazırladığı bohçada Damat için : pijama takımı, ropdöşambr, terlik, mendil, gömlek, kemer, cüzdan, çorap, kravat, tıraş seti , parfüm ve havlu konuyor. Tüm bunlara ilaveten kayınvalide ve kayınpederlere de hediyeler gönderilir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile