Azize

Dns nasıl değiştirilir ve yasaklı sitelere nasıl girilir

Bu konu Azize tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Azize
Azize
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8698
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 10:30

Dns nasıl değiştirilir ve yasaklı sitelere nasıl girilir

ince sızım
Dns nasıl değiştirilir ve yasaklı sitelere nasıl girilir

yasaklı sitelere dns değiştikten sonra nasıl girilir
Dns Adresi Nasıl Değiştirilir
Yasaklı Sitelere Nasıl Girilir

[IMG]http://img143.imageshack.us/img143/4430/dns.gifdolunay

Öncelikle dnsserverlist.org adresine giriniz ve sayfayı biraz aşağı indirmenizle birlikte karşınıza gelecek olan 3 adet dns adresini göreceksiniz. Bu sayfanız açık kalsın ve dns adreslerini bilgisayarınızda nereye gireceksiniz yolunu sizlere gösterelim.

Öncelikle ağ bağlantılarım sekmesini tıklayarak internete hangi ağ üzerinden bağlanıyorsanız aktif olan bağlantınız o dur ve Mouse’unuzun sağ tuşuyla üstünü tıklayarak özellikler seçeneğini tıklıyoruz.

Daha sonra karşımıza gelecek olan listenin en altındaki seçeneği olan İnternet iletişim kuralları ( TCP/IP ) yazan seçeneği tıklıyoruz ve karşımıza bilgisayar ip adresi ve dns adreslerini değiştirebileceğimiz kısımları gelmektedir.

Üst taraftaki ip değiştirme kısmına hiçbir şey girmeden alttaki dns kısmına dnsserverlist.org adresindeki 3 adresten ikisini üst satıra ve alt satıra doğru bir şekilde giriyoruz ve ardından tamam tuşuna basıyoruz.

Açık olan tüm internet tarayıcılarınızı kapatıp tekrar açmanızın ardından youtube gibi yasaklı sitelerin tümüne girebileceksiniz.

Not: İlerde dns lerin inaktif haline gelebilmesi durumunda internete giremeyebilirsiniz ve dns adreslerini başka dns adresleriyle değiştirerek bu durumu düzeltebilirsiniz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile