Azize

Hacdan önce hazırlık ve bazı tavsiyeler

Bu konu Azize tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Azize
Azize
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8698
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 11:07

Hacdan önce hazırlık ve bazı tavsiyeler

Hayat…
Hacdan önce hazırlık ve bazı tavsiyeler

Hacı adayı kardeşim!
Her şeyden evvel şunu bilmelisin ki! Hac yolculuğu ticari ya da turistik bir seyahat değil, bir ibadet yolculuğudur. Bu yolda atılan her adımın, çekilen sıkıntı ve meşakkatlerin bir taraftan kendimize sevap kazandırırken diğer taraftan günahlarımızı eriteceğini hiçbir zaman unutmamalıyız.

Mali ve bedeni gücü yerinde olan bir Müslüman’a farz olan hac ibadeti, diğer ibadetlere nisbetle ifası oldukça zor olan bir vazifedir. Bu sebeple her şeyden önce sabırlı olmanızı tavsiye ederiz. Zira uzun bir yol kat edecek ve çok sıcak bir iklimle karşılaşacaksınız. Çeşitli yerlerden gelmiş insanlarla karşılaşacak ve beraber olacaksınız. Bazen aç, bazen susuz ve uykusuz kalacaksınız. Dengeniz bozulup sinirli halde olabilirsiniz veya karşınızdaki öyle olabilir, hatta sizden daha sinirli olabilir. O halde yapacağınız iş çok sabırlı olmaktır. Sabır, sabır…
Temiz, efendi, nazik, affedici, tatlı dilli, güler yüzlü ve alçak gönüllü olmak mecburiyetindeyiz.

Hacı adayı kardeşim! Sakın ola kimsenin kalbini kırma. Çünkü kalp kırmak Allah c.c nazarında Kâbe’yi yıkmaktan daha tehlikeli ve günahtır.
Dikkatli ol! Zira şeytan ve nefis, bu yolda daha çok musallat olacaktır. Allah c.c şerrinden korusun.

Hacı adayı kardeşim! Allah Resulünün huzuruna gideceğiz, iyi hazırlanmalıyız, maddi ve manevi temizliğimizi iyi yapmalıyız.
Tespih namazın kılıp, tövbe ve istiğfara salât-ü selama şimdiden başlamalıyız.

Çok sadaka ver ve yolda yetecek kadar para al; maddeten ve manen kimseye yük olma. Mümkün olduğu kadar malınla ve bedeninle başkalarına yardımcı ol. Bütün bu güzel şeyler haccının kabulüne ve ayrıca mukaddes yerde bir nafile hac sevabı kazanmana da vesile olur.

Nitekim Peygamber s.a.v. efendimiz “Başkasına yük olmayın” buyurmuştur.
O halde uçakta, otobüste ve kalınacak yerlerde arkadaşlarımıza yük olmadan, bilhassa yaşlılara yardımcı olmaya çalışalım.
O mübarek yerlerde alış-verişe dalmayalım. İbadete gayret eldim. Alış-verişi memleketimizde yapabiliriz; ama Kâbe’yi, Ravza’yı ve Mescid-i Nebevi’yi bulamayız.
Allah c.c her hususta yardımcımız olsun… Âmin
( hizmetturizm // ücharfbeşnokta //

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile