Asya

Erdek / Balıkesir

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:17

Erdek / Balıkesir

Hayat…
Erdek / Balıkesir
Erdek, sakin ve fazla sıcak aramayanların tercih ettiği bir tatil merkezidir. Vehbi Koç, uzun yıllar tatil için hep Erdeği tercih etmişti.
[IMG]http://www.tatildunyasi.com/_thumbs/240x160_erdek.jpgdolunay

Erdek geceleri de hareketlidir. Liman çevresindeki çay bahçeleri, cafeler ve barlar yaz aylarında gece geç saatlere kadar doludur. Aynı canlılık, Çuğra plajı boyunca sıralanan otellerin dışa açık tesislerinde, lokanta, cafe ve barlarda da yaşanır.
Erdek’te balık boldur. Balıkçılar sabahın erken saatlerinde balıktan dönerler. Hemen ağlarını ayıklar ve saat 8.00 de başlayacak açık arttırmaya yetişirler.

Kyzikos
Erdek tarihi M.Ö. 7. yüzyıla uzanıyor. Miletos’tan gelen göçmenler tarafından kurulduğu söylenen Kyzikos antik kenti ören yeri ilçe merkezinin 12 km. doğusunda, Bandırma yolu üzerindedir. Belkıs diye de bilinen Kyzikos antik kentinde 1902’de ilk kazılar yapılmaya başlanmış. Burada bulunan eserler Erdek Hükümet Konağı karşısındaki açık hava müzesinde sergilenmektedir. Bir kısmı da İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne götürülmüştür. Dünyanın yedi harikasından biri sayılan Hadrianus Tapınağı’nın temelleri ve sütun parçaları günümüze ulaşabilmiştir. Ören yerinde nekropol, Roma tiyatrosu ile surlardan bir bölümün kalıntıları görülebilmektedir. Kyzikos akropolü, Hamamlı köyü sınırları içinde bulunuyor. Hamamlı köyüne Bandırma-Erdek karayolunun orta noktasındaki Aşağı Yapıcı köyünden çıkılabilir. İki köy arasındaki mesafe 8 km.

Etkinlik
Ta 1958’de başlayan bir Tiyatro Şenliği vardı Erdek’in, sürdürülemedi. Son yıllarda yeniden canlandırılmaya çalışılıyor festival. Ağustos ayı son haftasında yapılan festival kültür ve eğlenceyi birleştirmeyi hedefliyor.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile