Asya

Çanakkalede ne yenir, Çanakkalede ne yapılır ne yenilir ne içilir,Çanakkale yemekleri,çanakkale meşhur yiyecekleri

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:14

Çanakkalede ne yenir, Çanakkalede ne yapılır ne yenilir ne içilir,Çanakkale yemekleri,çanakkale meşhur yiyecekleri

ecem
Çanakkalede ne yenir, Çanakkalede ne yapılır ne yenilir ne içilir,Çanakkale yemekleri,çanakkale meşhur yiyecekleri

Çanakkalede ne yenilir

Sardalye Balığı:Çanakkale ve çevresinde en bol çıkan balık. Sardalye her mevsim yenen bir balıktır. Özellikle Haziran Temmuz ve Ağustos aylarında yağlanır, bu aylarda sardalyenin ızgarasına doyulmaz.

Peynir Helvası:Taze peynir(Teleme) ve şeker ile yapılır. Normal ve fırınlanmış olmak üzere iki türü vardır.en güzel peynir helvasını KADİR USTA ve BABALIK ta bulabilirsiniz.

Çavuş üzümü:Ülkemizde yalnız Bozcaada’da yetişir. Sofralık üzümdür. Çoğu ihraç edilir. İri, sarımsı yeşil taneli, bol sulu ve tatlıdır. Ağustos sonu çıkar, Eylül en bol olduğu zamandır.

Bayramiç Tahin Helvası:Bayramiç ilçesinde geleneksel ustalar tarafından yapılır. Kışlık helva diye de bilinir. Susam ve şekerden yapılır.

Ezine Peyniri:

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile