ecem
Çanakkalede ne yenir, Çanakkalede ne yapılır ne yenilir ne içilir,Çanakkale yemekleri,çanakkale meşhur yiyecekleri
Çanakkalede ne yenilir
Sardalye Balığı:Çanakkale ve çevresinde en bol çıkan balık. Sardalye her mevsim yenen bir balıktır. Özellikle Haziran Temmuz ve Ağustos aylarında yağlanır, bu aylarda sardalyenin ızgarasına doyulmaz.
Peynir Helvası:Taze peynir(Teleme) ve şeker ile yapılır. Normal ve fırınlanmış olmak üzere iki türü vardır.en güzel peynir helvasını KADİR USTA ve BABALIK ta bulabilirsiniz.
Çavuş üzümü:Ülkemizde yalnız Bozcaada’da yetişir. Sofralık üzümdür. Çoğu ihraç edilir. İri, sarımsı yeşil taneli, bol sulu ve tatlıdır. Ağustos sonu çıkar, Eylül en bol olduğu zamandır.
Bayramiç Tahin Helvası:Bayramiç ilçesinde geleneksel ustalar tarafından yapılır. Kışlık helva diye de bilinir. Susam ve şekerden yapılır.
Ezine Peyniri: