Asya

Kırklarelinin Yemekleri, Kırklareli Yemekleri,Kırklarelinin ünlü Yemekleri,Kırklareli Yemek kültürü,Kırklarelinin meşhur Yemekleri,Kırklareli yöresel Yemekleri

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:14

Kırklarelinin Yemekleri, Kırklareli Yemekleri,Kırklarelinin ünlü Yemekleri,Kırklareli Yemek kültürü,Kırklarelinin meşhur Yemekleri,Kırklareli yöresel Yemekleri

Lindsey
Kırklarelinin Yemekleri, Kırklareli Yemekleri,Kırklarelinin ünlü Yemekleri,Kırklareli Yemek kültürü,Kırklarelinin meşhur Yemekleri,Kırklareli yöresel Yemekleri

Kırklareli’de Et ve süt ürünlerinin yanı sıra sebze ve meyve de beslenmede önemli bir yer tutar. Kaşar peyniri ve ay çiçeği üretimi yaygındır.

Yörede, bağcılığa bağlı olarak içki yapımı gelişmiştir.

Keşkek, zerde, kaymakçına, plaska, sulu kaçamak, kuru kaçamak, ısırgan böreği, külür, kapama, çoban böreği ısırgan otu çorbası yöreye özgü yemeklerdir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile