memoli

Bebeğinize Çocuğunuza Yapılması gereken testler ve kontroller, anne çocuk, Bebeğinize Yapılması gereken kontroller

Bu konu memoli tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
memoli
memoli
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 10876
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 9:35

Bebeğinize Çocuğunuza Yapılması gereken testler ve kontroller, anne çocuk, Bebeğinize Yapılması gereken kontroller

Hayat…
Bebeğinize Çocuğunuza Yapılması gereken testler ve kontroller, anne çocuk, Bebeğinize Yapılması gereken kontroller, Bebeğinize Yapılması gereken testler, bebek sağlığı, Bebişler, çocuk sağlığı, İşitme

Bebeğinize Çocuğunuza Yapılması gereken testler ve kontroller
Tüm bebekler farklıdır. Bebeğinizin durumuna göre hastanede kalış süresi beklenenden kısa ya da uzun olabilir. Bebeğinizle eve döneceğinizde kaygılı değil mutlu olun.
Dr. Gülnihal Şarman bebeğiniz hastaneden taburcu olmadan önce hemşireden günlük tüm bakımları öğrenmenizi ve aşağıda yer alan yapılması gereken son test ve kontrolleri gözden geçirmenizi tavsiye ediyor…

Taburculuk raporu:
Hastanede bebeğin ilk gününden itibaren başına gelenlerin özeti hazırlanacak ve sizlere taburcu olurken verilecektir.
Yeni doğan metabolik tarama testleri:
Beslenme başladıktan sonra alınan ve gerekirse tekrarlanan kalıtsal (nadir) hastalıkları inceleyen, az kanla yapılan testlerdir.
Tiroid testleri:
Tiroid bezinin çalışmasını inceleyen testlerdir. Bazen ileri derecede erken doğan bebeklerde tekrarlar gerekir. Tiroid testlerinin normal olması normal zekâ gelişimi için son derece önemlidir.
Retina (Göz damarları) kontrolleri:
32. haftadan önce do¬ğan tüm bebeklerin retina muayeneleri yapılmalıdır. İlk muayene bebek 6 haftalıkken ya da 32 haftaya geldiğinde mutlaka yapılmalıdır. Kontrolü uzman bir göz doktoru yapar. Retina damarları tamamen gelişene kadar muayeneler devam eder (38-40 Hafta). Takiplerini bebek çıktıktan sonrada yaptırmanız gerekebilir.
İşitme testi:
Yoğun bakımda kalan bebeklerin işitme testi mutlaka yapılmalıdır. Bebek geçse bile bazı koşullarda (1000 gram altı, enfeksiyon geçirmiş ise…) 6.ayında tekrarı önerilmektedir.
Özel takipler:
Bebeğinizin özel durumuna göre yapılması gereken ek testler, eğitimler veya filmler gerekebilir, örneğin beyin kanaması geçirmiş bir bebeğe belirli aralıklarla ultrason ve MR çekmek gerekir.
Kan testleri:
Taburcu olmadan kan sayımı ve kemik gelişimi testleri tekrarlanmaktadır. Bu testler özellikle 1500 gramın altında doğan bebeklere yapılmaktadır.

Konuya Bir Cevap Yazın

İlgili Diğer Konular
  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile