islam

islam nedir müslüman nedir

Bu konu islam tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
islam
islam
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 530
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 2:34

islam nedir müslüman nedir

perikızı
İslam nedir? Müslüman kime denir?

Sorularım size ilk bakışta tuhaf gelmiş olabilir. Çünkü, öyle tahmin ediyorum ki; birçoğunuzun-şimdiye kadar benim de olduğu gibi- hiç aklınıza gelmemiştir bunları düşünmek. "Dinin nedir?" sorusuna cevabımız maalesef hiç düşünmeden ‘Elhamdulillah Müslüman’ım’ oluyor. Ama bu kelime ile ne demek istiyoruz, daha doğrusu ne demek bu kelime ve bize sıfat olabilir mi düşünmeden ezbere cevap veriyoruz.
Bugün muhatap olduğum bazı soruların ardından ben bu kavramın manasını, hayatımdaki yerinin neresi olduğunu hatta Müslüman olup olmadığımı düşünmeye başladım. ‘Müslüman olmak’tan kastım kelime şehadet getimek değil elbette. Ne demek istediğimin anlaşılabilmesi için sorumu şöyle değiştireyim: Bizler(biçoğumuz) Müslüman ülkede doğuyor, anne babalarımızdan gördüğümüz şekliyle İslamiyet’i yaşamaya çalışıyoruz. Onların bize küçükken ezberlettikleri ‘Hamdolsun Müslümanım’ deyimini dilimize pelesenk ediyoruz. Peki ya biz ‘gayrı müslim’ bir ülkede dünyaya gelseydik. O zaman yine ailemizden gödüğümüz dini yaşamayacak mıydık. ‘evet’ cevabı kaçınılmaz. Sorgulamadan, A,B,C… hangi dinse ilk gördüğümüz onu yaşayacaktık elbette. Ama sonradan Müslüman olan bir kimseyi düşünün. İslamiyetin ne demek olduğunu en iyi onlar biliyorlar. Bizim bazen sorgulamaya çekindiğimiz şeyleri onlar sorguluyor, dinimizi en iyi şekilde yaşamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Nihayetinde onlar hakikî manada MÜSLÜMAN olmanın tadına varabiliyorlar.
Peki biz neden onlar kadar bilmiyoruz…
Bunları yazıyor, İslamın mahiyetini sorguluyorum çünkü bende o lezzete varmak istiyorum. Tabir yerinde ise bende silbaştan Müslüman olmak istiyorum. Bu nedenle sorularıma yazacağınız her türlü cevabı, İslam’ın ne olduğuna ilişkin bilgi verebileceğini düşündüğünüz her türlü tavsiyeyi merakla bekliyorum.
Şimdi yeniden…

İslam nedir? Müslüman kimdir?

Selam, sevgi ve dua ile…

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile