Asya

Düzcenin Yemekleri nelerdir-Düzcenin Yemeklerinin isimleri-Düzce ili yöresel Yemekler

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:11

Düzcenin Yemekleri nelerdir-Düzcenin Yemeklerinin isimleri-Düzce ili yöresel Yemekler

ecem
Düzcenin Yemekleri nelerdir-Düzcenin Yemeklerinin isimleri-Düzce ili yöresel Yemekler

Düzcenin Yemekleri

Düzce, Türk kültürünün çeşitliliği açısından oldukça zengin; nüfusu, Kafkas göçmenleri ve Doğu Karadeniz’den gelen ve yerleşik halktan oluşmuş bir Cumhuriyet şehrimizdir.

Akçakoca; melengüççeği, dardar pilavı, ısırgan yemeği ile ünlüdür ve balık çeşiti açısından da oldukça zengindir.

Yerli Türklerin; gözleme, kaymaklı ekmek tatlısı,

Karadenizlilerin; Laz böreği, yoğurtlu mısır ekmeği, pancarlı pide, keşkeş,

Çerkezlerin; Çerkez tavuğu, lepsisi, mamursası meşhurdur. Arnavutların; Arnavut ciğeri ve böreği,

Tatarların; şıl börek, göbete mantısı,

Muhacirlerin; katlama, sarı burma ve su böreği,

Boşnakların; Boşnak tatlısı,
Düzce köftesi, şıra, külbastı, kestane, fındık, dağ çileği ve reçeli Düzce’ye gidince tadılması gereken yiyeceklerdendir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile