ecem
Düzcenin Yemekleri nelerdir-Düzcenin Yemeklerinin isimleri-Düzce ili yöresel Yemekler
Düzcenin Yemekleri
Düzce, Türk kültürünün çeşitliliği açısından oldukça zengin; nüfusu, Kafkas göçmenleri ve Doğu Karadeniz’den gelen ve yerleşik halktan oluşmuş bir Cumhuriyet şehrimizdir.
Akçakoca; melengüççeği, dardar pilavı, ısırgan yemeği ile ünlüdür ve balık çeşiti açısından da oldukça zengindir.
Yerli Türklerin; gözleme, kaymaklı ekmek tatlısı,
Karadenizlilerin; Laz böreği, yoğurtlu mısır ekmeği, pancarlı pide, keşkeş,
Çerkezlerin; Çerkez tavuğu, lepsisi, mamursası meşhurdur. Arnavutların; Arnavut ciğeri ve böreği,
Tatarların; şıl börek, göbete mantısı,
Muhacirlerin; katlama, sarı burma ve su böreği,
Boşnakların; Boşnak tatlısı,
Düzce köftesi, şıra, külbastı, kestane, fındık, dağ çileği ve reçeli Düzce’ye gidince tadılması gereken yiyeceklerdendir.