memoli

alkol bağımlılığı sebepleri

Bu konu memoli tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
memoli
memoli
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 10876
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 9:33

alkol bağımlılığı sebepleri

YaReN
alkol bağımlılığı sebepleri nedir, alkol bağımlılığı sebepleri nelerdir, alkol bağımlılığının sebepleri nelerdir,alkol bağımlılığı tedavisi, alkol bağımlılığından kurtulmanın yolları, alkol bağımlılığının nedenleri, alkol bağımlılığının sebepleri

Alkol Bağımlılığının Sebepleri

İnsanın, kendisine olduğu kadar çevresine de zarar veren al kol içme olayı, giderek alışkanlığa ve alkol bağımlılığına dönüşür. Bu da toplumda önemli sosyal, ekonomik ve halk sağlığı sorunları nın ortaya çıkmasına neden olur. Alkol almak için yapılan harcama nın dışında alkol nedeniyle oluşan üretim kaybı ve sağlık harcama ları milyarlarca lira tutar.

alkol bağımlılığının sonuçları

İnsanların kaza yapma olasılığını artırır . İnsanları suç işlemeye zorlar. Yapılan istatistiklerde in tiharların, cinayetlerin ve kazalara bağlı ölümlerin yarıdan fazlasının alkolle ilişkili olduğu saptanmıştır.

Kanda sürekli alkol bulunmasıyla belirginleşen alkol bağım lılığı, alınan alkolün miktarına ve alkol kullanma süresine bağlı de ğildir. Ancak sık ve giderek artan miktarda alkol kullanmak bağımlı lığın önemli ölçütüdür. Alkol, içtikten kısa süre sonra kana karışır, etkisini çok çabuk gösterir. Bu da kişilerin alkole alışmasına ve ba ğımlılığına neden olur. Örneğin bira gibi hafif alkollü içkiler, alkol ba ğımlılığına geçişte önemli bir basamak oluşturur.


Cevap: alkol bağımlılığı sebepleri

YaReN
Alkol Bağımlılığının Sebepleri

Alkol kullanan herkes için bağımlılık riski eşittir. Kişi vücut fonksiyonlarının devamı için giderek artan miktarda alkole ihtiyaç duyuyorsa bu bağımlılığın oluştuğu anlamına gelir. Yani bira bile olsa, kişinin kendini rahat hissetmek, gevşemek gibi nedenlerle giderek sürekli alkol alma ihtiyacı duyması, bağımlılığının oluştuğunu gösterir.

İnsanların, alkölü ilk kez keşfetmeleri genellikle aile içinde olmaktadır. Yetişkin aile üyelerinin içki içiyor olmaları, çocuk ve gençlere de normal davranış biçimi gibi görünmektedir. Arkadaşlarının içkiye başlamaları da bir diğer faktördür. İlaçlara göre daha kolay erişebilir olması, özellikle bira gibi az alkollü içeçeklerin kolayca satın alınabilmesi, basında cazip reklamlarla alkol kullanımının çekici hale getirilmesi alkole başlamanın nedenlerindendir. Sosyal olaylar ve kutlamalarda alkol kullanımının kabul görmesi de alkol kullanımının yaygınlaşmasında rol oynar.

Gerek aile üyeleri, gerek arkadaşlardan özenerek alkol kullanma, aslında geçerli nedenler olmamalıdır. İnsanlar, başkalarının iyi davranışlarını örnek alabiliyorsa o zaman kendi mantıklarını kullanmış olurlar

Üzüntü, neşe, yalnızlık gibi nedenler, içki içmenin ancak sözde nedenleridir. Gerçekte alkol bağımlılığı nedeniyle her fırsatta alkol alma isteği, alkol almadan duramama nedenidir.

Konuya Bir Cevap Yazın

İlgili Diğer Konular
  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile