memoli

alkol ekonomik yönden zararları

Bu konu memoli tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
memoli
memoli
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 10876
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 9:33

alkol ekonomik yönden zararları

YaReN
alkol ekonomik yönden zararları nedir, alkol ekonomik yönden zararları nelerdir

Alkolün Ekonomik Zararları Nedir

Alkolün insana ve topluma vermiş olduğu zararlardan biri de ekonomik zararlardır.

Alkolün ekonomik zararlarını bir kaç açıdan ele almak gerekir: kişinin uğradığı maddi kayıp, aile ekonomisine verdiği zararlar ve ülke ekonomisine verdiği zararlar.

Alkol kullanımı ciddi bir maddi harcama gerektiren bir konudur. Bu nedenle, alkol kullanan kişiler gelirlerinin önemli bir kısmını alkole vermektedirler. Bu da, alkol alan kişilerin genellikle diğer harcamalarını kısmalarına neden olmakta ve yaşam standartlarını düşürmektedir.

Ayrıca, pek çok aile reisi alkol kullandığı için ailesine yapacağı harcamayı alkole yatırmakta ve ailesinin ihtiyaçlarını yeterince karşılayamamaktadır. Bunun sonucu olarak da, aile içi huzursuzluklar artmaktadır.

Alkolün ülke ekonomisine de ciddi zararları vardır. Çünkü, alkol kullanan kişilerin iş verimleri düşmekte ve alkol kullanımının neden olduğu iş kazaları sonucu da ciddi maddi zararlar ortaya çıkmaktadır. Ayrıca, ciddi sağlık sorunlarına neden olan alkol iş gücü kaybını ve sağlık harcamalarını daha da arttırmaktadır. Bunun dışında, ithal içkiler de ülke ekonomisinin döviz kaybına neden olmaktadır.

Konuya Bir Cevap Yazın

İlgili Diğer Konular
  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile