admin

Manifestoya Komunist – Friedrich Engels – Karl Marx

Bu konu admin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 12501
Yanıt Sayısı: 0
22 Mayıs 2021, 1:49

Manifestoya Komunist – Friedrich Engels – Karl Marx

Hayat…
Manifestoya Komunist – Friedrich Engels – Karl Marx

Manifestoya Komunist Özet – Friedrich Engels Kitapları – Karl Marx Kitap Tanıtım – Manifestoya Komunist Kitap Fiyatı – Manifestoya Komunist Ön Okuma

Kitap Özet
Komünist Manifesto bilimsel sosyalizmin en yaygın yapıtıdır. Sosyalist dünya görüşünün kısa, çarpıcı ve özlü bir anlatımını içeren Komünist Manifesto, Marksizmin ortak kurucuları Karl Marx ile Friedrich Engels tarafından 1848 yılında yazılmıştı. Yazıldığı günden bu güne dünyanın tüm kıtalarındaki pek çok ülkede defalarca basımı yapılan kitap, yaygınlığı bakımından kutsal kitaplar İncil ile Kuran’la karşılaştırılıyor.

Türkiye’de Türkçe olarak çok sayıda basımı bulunan Manifesto’nun maalesef bir Kürtçe basımı yoktu. Eski yıllarda yapılmış olan bir Türkçe-Kürtçe basımın ise yaygın bir dağıtımı yapılmadığı gibi halihazırda piyasada mevcudu da bulunmuyor. Bu nedenle Yordam Kitap’ın Manifesto basımı Türkiye’de Marksist Kürtçe yayıncılık açısından bir ilki temsil ediyor.

Kaliteli ve özenli bir şekilde basılan kitap, Manifesto’nun tam metni ile çevirmen Sami Tan’ın önsözünü içeriyor.

"Komunîst veşartina raman û dilxwaziyên xwe red dikin. Ew diyar dikin ku bi tenê dikarin bi riya ji binî ve hilweşandina teveka pergala civakî ya heyî bigihêjin armanca xwe. Bila qe çînên serdest bi tirs û sawa şoreşeke komunîst bilerizin. Ji bilî zincîrên xwe tiştekî ku proleter ji dest bidin nîn e. Lê cîhaneke ku bi dest bixin heye.

Kitap Ön Yüzü

[IMG]http://www.ilknokta.com/urun/M/121910.jpgdolunay

Kitap Künyesi

Manifestoya Komunist – Friedrich Engels – Karl Marx
Yordam Kitapları

» Kuram

Fiyatı : 7,00 TL

Mayıs 2019,
61 sayfa,

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile