Azize

ilk cenaze namazı kimin için kılınmıştır

Bu konu Azize tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Azize
Azize
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8698
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 11:04

ilk cenaze namazı kimin için kılınmıştır

ecem
ilk cenaze namazı kimin için kılındı, İlk cenaze namazı kimin için kılınmıştır?

Übey b. Ka’b’dan rivayet edildiğine göre:
Hazreti Âdem (Aleyhisselam) ölüm döşeğine düştüğü zaman oğullarına “Oğulcuklarım! Ben Cennet meyvelerinden yemeği arzuluyorum” dedi. Oğulları onu babaları için aramağa gittiler. Meleklerle karşılaştılar. Meleklerin yanlarında Hazreti Âdem için kefen, koku ile kazma, kürek ve zembil vardı. Melekler “Ey Âdem’in oğulları! Nereye gidiyorsunuz?” dediler. Onlar da “Babamız hastadır. Cennet meyvelerinden yemeği arzu ediyor. Onu bulmak için bizi gönderdi” dediler. Melekler “Geri dönünüz, babanızın eceli geldi” dediler. Hazreti Âdem’in oğulları meleklerle beraber geri döndüler.
Hazreti Âdem’in (Aleyhisselam) yanına girince Hazreti Havva (Radıyallahü Anha) korktu ve Hazreti Âdem’e (Aleyhisselam) yapıştı. Hazreti Âdem (Aleyhisselam) ona:
“Rabbimin melekleriyle benim aramdan çekil” dedi. Melekler Hazreti Âdem’in (Aleyhisselam) ruhunu aldılar. Sonra onu yıkayıp kefenlediler. Kokuladılar, kabrini kazdılar. Meleklerden birisi öne geçti. Öteki melekler onun arkasında durdular. Hazreti Âdem’in (Aleyhisselam) oğulları da onların arkasında sıralandılar. Cenaze namazını kıldılar.
Melekler, kabrin içine girip Hazreti Âdem’i (Aleyhisselam) kabre koydular. Üzerini kerpiçle kapattılar. Kabrin içinden çıktılar. Üzerine toprak çektiler. Sonrada “Ey Âdemoğulları! İşte, ölüleriniz hakkında tutacağınız yol budur” dediler.

Kaynak: rahmet.tk

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile