Asya

İç Anadolu Bölgesinin Gezilecek Yerleri

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:03

İç Anadolu Bölgesinin Gezilecek Yerleri

Ay Perisi
iç anadolu bölgesinin turistik yerleri
iç anadolu bölgesindeki gezilecek yerler
iç anadolu bölgesi gezi mekanları

iç Anadolu Bölgesinde Aladağlar özellikle Dağ merakı olanlar için güzel bir ortam sunmaktadır. Aladağların doğal güzelli tam bir tabiat ortamı olması ilede önemlidir. Aladağlarda yabanı hayvanlarda bulunmaktadır. Aynı Zamanda Aladağlarda rafting bile yapabilirsiniz..

iç Anadolu Bölgesi tatilinizde Erciyes Dağınada çıkmanızı kesinlikle tavsiye ederiz. Erciyes Dağı İç Anadolu bölgesinin Gözde bir dağıdır. iç Anadolu Bölgesinde bir çok şehirden görülebilmektedir. Siz direk göremeyebilirsiniz ancak bilen birisine sorarsanız erciyes dağının görüldüğü yeri size gösterecektir. nevşehir, aksaray,kırşehir , yozgat gibi illerimizde erciyes dağının zirvesini görebilirsiniz..

Erciyes dağında kayak turizmi yapabilir ve ordaki otellerde kalabilirsiniz..

iç Anadolu Bölgesinin en güzel en bilindik doğal güzelliği süpesiz kapadokya bölgesidir.. kapadokya sadece yerli turist değil yabancı turistlerinde ilgisini çekmektedir. kapadokya gezinizde bir çok vadi , yeraltı şehri, peribacaları ve daha nice doğal güzellikleri ile karşılaşabilirsiniz.

Anıtkabir

Ankara ilimizin en şahane görsel yapısı anıtkabilir burası Atatürk için en seçkin mimarlar tarafından yapılmıştır. Gitmediyseniz mutlaka gidip görmeniz gereken en önemli yerlerden birisidir.

Hattuşaş Çorum

Buranın tarım alanı en ağırlıklı olarak tahıl’a ayrılmıştır. En fazla ekilen buğdaydır bunun peşinden ise arpa geliyor. İlde sanayi bitkisi olarak üretilen tek bitki şeker pancarıdır. Kentimiz birde tiftik keçisi ile ünlüdür. Buranın Önemli tarihi yerleri ise Çankırı Kalesi, Taş Mescit, Ulu Camii, Beşdut köyündeki mağaralar ve Eskipazar’daki kalelerdir.

Semazenler Konya

Konya ilimiz hoşgörüsü ile başkent olarak bilinir. en eski değerler burada barınmaktadır. Türk mimari anıtlarının zenginliği bakımından; İstanbul, Bursa ve Edirne illerinin yanında yer alır. Anadolu Selçukluları 200 yıldan fazla konyada bulunmuştur ve başkenti olarak seçilmiştir ozamanlara ait mimari eserler zenginlik aşısından eşsizdir.

Tarihi yerleri gezebilir dilerseniz bu sefer tatil için tarihi yerleri gezmek olarak yapabilirsiniz sanıyorum ki oldukça keyif verici bir tatil geçireceksinizdir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile