aile

Eskimolar, Eskimo Toplumu özet bilgi

Bu konu aile tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
aile
aile
Bağımlı
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4612
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 7:13

Eskimolar, Eskimo Toplumu özet bilgi

Ay Perisi
Eskimolar hakkında ansiklopedik bilgi,eskimolar nasıl ısınır,eskimolar hakkında bilgi,eskimolar nerede yaşar,eskimolar nedir,eskimolar kimdir

Eskimolar, Eskimo Toplumu özet bilgi

Amerika’nın ve Grönland’ın Arktik bölgesinde yaşayan halk. Eskimolar, Amerika kıtasının kuzey kıyılarında, Grönland’da, Labradar, Hudson Körfezi kıyılarında ve Sibirya’da bulunurlar. Eskimo ismi Abnaki yerlilerinden çıkmıştır. Eskimolar ise kendilerine “İniuit” veya “Yuit” demektedir. Günümüzde yaşayan Eskimolar 50.000’den fazla değildir. Sibirya’da 2000, Alaska’da 25.000, Mackenzie Nehri ile Kuzey Quuebek arasında 10.000 eskimo yaşar. Diğerleri muhtelif yerlere dağılmıştır.

Eskimolar nasıl ısınır

Eskimolar adına igloo denen buzdan evler yaparlar. Bu evlerin yalıtımı çok önemlidir. Ana yapıyı oluşturan buz bloklarının arası karla sıvanarak tıkanır. İyi bir igloonun kapısı da yer üstünde olmaz. İçeri girip çıkarken kapının açılıp kapanması içerdeki sıcak havanın dışarı kaçmasına soğuk havanın içeri dolmasına neden olur. Bundan dolayı buzdan bir ev yapılırken önce geçici bir kapı yapılır ve evden içeri girilir. Asıl kapı evin altındaki kar kazılarak yeraltından geçirilen kapıdır. Bu sayede buz evin yalıtımı tamamlanır. Buzdan ev elbette ki bizim ölçülerimizde sıcacık değilse de bu sayede oldukça elverişli bir ısıya gelir.


Cevap: Eskimolar, Eskimo Toplumu özet bilgi

Kayıtsız Üye
işime yaradı 😀


Cevap: Eskimolar, Eskimo Toplumu özet bilgi

Batuhan Karakuş
Bu çok güzel bir bilgi,bu bilgiyi sevmeyenleri anlayamıyorum.


Buğra Joygame
İşime çok yaradı saol

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile