Azize

Ramazan ayında kılınan namazlar

Bu konu Azize tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Azize
Azize
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8698
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 11:04

Ramazan ayında kılınan namazlar

Ahiret Yolcusu
Ramazan ayında kılınan namazlar

RAMAZAN-I ŞERİF AYINDA BELLİ VAKİTLERDE KILINACAK NAMAZLAR

1-İbn-i Mes’ud’dan (r.a) yapılan rivayete göre Ramazan-ı Şerif ayının ilk gecesinde kim nafile namaz kılar ve kılacağı namazda FETİH SURESİ’ni okursa Allahü Teala (c.c) o yıl boyunca o kimseyi bütün bela ve musibetlerden muhafaza eder.

2-Ebu Said el-Hudri ve Ebu Hureyre’den (r.a) yapılan rivayete göre Ramazan-ı Şerif ayının ilk gecesinde iki rekat namaz kılınır. Her rekatında FATİHA ve FETİH SURELERİ okunur.Selam verdikten sonra ise on defa KADİR SURESİ okunur ve on defa da Peygamber Efendimiz’e (s.a.v) salavat getirilir.

3-Ramazan-ı Şerif ayının birinci gününde dört rekat namaz kılınır. Her rekatında bir FATİHA SURESİ ve beş AYETEL KÜRSİ okunur. Namazdan sonra ise bir defa AYETEL KÜRSİ okunur.

4-Ramazan-ı Şerif ayının onuncu gecesinde gere yarısı iki rekat namaz kılınır. Her rekatında bir FATİHA SURESİ, yedi AYETEL KÜRSİ, beş İHLAS SURESİ, beşer kere de FELAK ve NAS SURELERİ okunur. Selam verdikten sonra da yedi defa AYETEL KÜRSİ okunur ve Peygamber Efendimiz’e (s.a.v) yedi defa salavatı şerife getirilir.

5-Ramazan-ı Şerif ayının onuncu gününde dört rekatlı namaz kılınır. Her rekatında bir FATİHA SURESİ, on KAFİRUN SURESİ ve on defa da İHLAS SURESİ okunur.

6-Ramazan-ı Şerif ayının on beşinci gecesi dört rekat namaz kılınır. Her rekatında bir FATİHA SURESİ on defa İHLAS SURESİ okunur.

7-Ramazan-ı Şerif ayının on beşinci gününde on iki rekat namaz kılınır. Her rekatında bir FATİHA SURESİ, bir AYETEL KÜRSİ, üç defa da KADİR SURESİ okunur. Namazdan sonra da on defa AYETEL KÜRSİ okunur.

8-Ramazan-ı Şerifin yirminci gecesinde iki rekat namaz kılınır. Her rekatında bir FATİHA SURESİ, bir defa da YASİN SURESİ okunur. Namazdan sonra da üç defa AYETEL KÜRSİ okunur ve Peygamber Efendimiz’e (s.a.v) üç defa salavat getirilir.

9-Ramazan-ı Şerif ayının yirminci gününde iki rekat namaz kılınır. Her rekatta birer defa FATİHA SURESİ, AYETEL KÜRSİ, KAFİRUN SURESİ ve İHLAS SURESİ okunur ve Peygamber Efendimiz’e (s.a.v) on defa salavatı şerife getirilir.

10-Ramazan-ı Şerif ayının son Cuma günü dört rekat namaz kılınır. Kim bu günde, sırf kıyamet gününde düşmanlarını razı etmek niyetiyle dört rekat namaz kılarsa, ilk rekatta bir FATİHA SURESİ ve on bir İHLAS SURESİ, ikinci rekatta bir FATİHA SURESİ, üç KAFİRUN SURESİ ve on bir İHLAS SURESİ, üçüncü rekatta bir FATİHA SURESİ, bir TEKASÜR SURESİ ve on bir İHLAS SURESİ, dördüncü rekatta bir FATİHA SURESİ, üç AYETEL KÜRSİ ve yirmi beş kere İHLAS SURESİ’ni okursa Allahü Teala (c.c) o kimseyi kabrin bütün korkunç hallerinden kurtarıp, kıyamette de hasımlarını kendisinden razı eder.

11-Ramazan-ı Şerif ayın otuzuncu gecesinde on iki rekat namaz kılınır. Her rekatında bir FATİHA SURESİ, on AYETEL KÜRSİ, on KADİR SURESİ, yirmi beş defa da İHLAS SURESİ okunur. Namaz bittikten sonra Peygamber Efendimiz’e (s.a.v) yirmi beş defa salatı şerife getirilir.

12-Yine Ramazan-ı Şerif’in son gecesinde dört rekat namaz kılınır. Peygamber Efendimiz (s.a.v) buyuruyor ki:

“Bir kimse Ramazan-ı Şerif’in son gecesinde dört rekat namaz kılsa, her rekatta bir FATİHA SURESİ ile bir AMENER RASULÜ ve beş İHLAS SURESİ okusa, o kişi hakkında ‘Cehennemden kurtuldu’ diye bir beraat yazılır ve kabir azabından emin olur. Aynı zamanda Allahü Teala (c.c), o kimsenin kendi günahlarını ve ev halkının günahını bağışlar. Ayrıca bütün Muhammed ümmetinin oruçlarının sevabı kadar kendisine sevab verilir. Bu ay içinde tuttuğu oruç ile kıldığı namazlar kabul olunur. Her ne hacet dilese kabul olunur.”

Kaynak: Mübarek Üç Aylar – 3 Ümmetin Ayı Ramazan-ı Şerif, Adem Şener Hocaefendi.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile