Asya

Yunus Ciklet Balığı Hakkında Bilgi

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 9:42

Yunus Ciklet Balığı Hakkında Bilgi

ecem
Yunus Ciklet Balığı Özellikleri
Yunus Ciklet Balığı Bakımı

[IMG]http://img863.imageshack.us/img863/5886/yunuscikletbal.jpgdolunay

Latince Adı: Cyrtocara moorii
Habitatı: Malawi gölünün açıklık ve kumluk kıyı kesimlerindedir.
Beslenme Biçimi: Hem otçul,Hem etçil’dir.
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derece agresif.
Davranış Biçimi: Nadiren agresif,genelde sakin.
En Fazla Büyüdüğü Boy: 25cm (santim).
En Az Akvaryum Hacmi: 300 litre.
Sıcaklık: 25 °C ila 26 °C
Su Sertliği: Sert.
pH: 7.5 ila 8.2.
Üreme:

Dişiler 20 ila 90 adet yumurtayı 18 ila 21 gün ağızda kuluçka oluşturulması için tutarlar. Erkek dişi oranının 1/2 olmasına dikkat edilmelidr.

Yaşam Yeri:

Malawi gölünün en fazla güneybatı ve güney kısımlarında çok derin olmayan 3 ila 10 metrelik dibi kumluk olan sahil bölgelerinde yaşamaktadır.Boyları yaklaşık 25 cm (santim)kadar gelişirler.Erkeklerde yaş ilerledikçe kafa meydana çıkar.Çiftleşme zamanlarında biraz agrasif olabilirler.

Tür Hakkında:

“Yunus Ciklet Balığı” Malawi Gölünde az bulunan bir balık türüdür ve çok fazla bir dağılım alanı olmamasına rağmen pek çok ihracatçılar bu balığı ihrac edebilmek için MALOMBE veLUMBAULO’ye gelir.Ciklet Balığı Çeşitleri bu balık ilk olarak 1968 yılında ihracat alanına girmiştir.Şuan ise yunuslar Ciklet Balığı Çeşitleri akvaryum hobisinin tanınan bir balık türü haline gelmiştir. Yunuslar yırtıcı ve mikro hayvan olarak sınıflandılırır ve genelde sakin bir hal içerisindedirler.

Ciklet Balığı Çeşitleri doğal ortamında bu balıklar çok farklı bir beslenme adaptastonu sunarlar. Taeniolethrinops praeorbitalis Balığı Çeşitleri Mylochromis lateristrigaCiklet ,Fossorochromis rostratus Ciklet Balığı Çeşitleri ve bu gibi çeşitler ile aynı biçimde beslendikleri bilinmektedir.kendi ortamında Ciklet Balığı türleri kumu kazarak avladıkları ufak organizmalarla ve böcekler beslenirler.Ciklet Balığı türlüri tabi ki bu yunusların göldeki avlanma şeklidir.Ciklet Balığı Çeşitleri bizlerin yunus cichlileri akvaryum içerisinde cichlid çeşitleri için üretilmiş özel yemler ile beslememiz mümkündür.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile