Azize

Allah En Çok Şükredenleri Sever

Bu konu Azize tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Azize
Azize
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8698
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 10:38

Allah En Çok Şükredenleri Sever

Ahiret Yolcusu
Allah En Çok Kimleri Sever
Allhın Sevgili Kulu Olabilmek

Allah (c.c) Hz. lerinin lutüf ve ihsanlarını saymakla bitiremeyiz. sadece bedenimizi bir düşünelim: Konuşan dil vermiş, gören göz vermiş, işiten kulak vermiş, yürüyen ayaklar vermiş, işleyen beyin, dimağ vermiş, tüm organlarımız ayrrı ayrı bizler için birer nimet değilmidir? Yaşamımız boyunca gece ve gündüz şükretsek bir tanesinin bile şükrünü ödeyemeyiz. Bedenimizdeki organlarımızdan birini kaybetsek o, zaman anlarız onun değerini… Bide şunu düşünelim. Bu evren içinde, yerde, gökte, denizde yarattıklarının hepsine insan gücünü hakim kılmış, emrimize ve hizmetimize vermiş bu bizim için ne büyük nimettir, ne büyük mutluluktur. Peki biz bütün bu güzelliklere gerektiği gibi teşekkür edebiliyormuyuz şükür edebiliyormuyuz. Kendimize bir soralım? Allah (c.c) Hz. Azabı, cezayı, Cennet’ i, Cehennem’i, cemalullah’ı bildirmeyip, ibadetleri kullarına farz kılmayarak, bizlerin isteğimize bıraksaydı şükür görevlerimizi yerine getirmiyecek miydik? Aksi halde zamanı gelince bu fani dünyadan ebedi aleme, Rabbimize döndüğümüz zaman, O, kudreti büyük Allah (c.c) Hz. lerinin huzuruna hangi yüzle çıkardık? Nitekim bir kudsi hadiste şöyle buyuruluyor.
“Ey insanlar: Sizi kör yaratsaydım göremezdiniz, eğer sizi dilsiz yaratsaydım konuşamazdınız, sağır yaratsaydım duyamazdınız. Şu halde sizin üzerinizde olan nimetlerimin değerini bil de bana şükret ve kesinlikle beni inkar etme. Zira dönüş banadır.” Hac Suresi 66. ayet-i kerimesinde şöyle buyuruluyor:
“Sizi önce dirilten, sonra da öldürecek olan, sonra da diriltecek olan yine O’dur. Doğrusu insanoğlu Allah (c.c) sayısız nimetlerine karşı çok nankördür.” Nahl Suresi 8, 10, 13, 14, 15, 16, 17. Ayet-i kerimelerinde bakalım neler buyuruluyor:
“Hem kendilerine binesiniz, hem de süs olsun diyerek atları, merkepleri, katırları yarattı ve de şimdi bilemiyeceğiniz daha neler yaratacak. Örneğin: Uçak, otomobil, füzeler gibi.”

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile