aile

Büyük Set Resifi Nerdedir

Bu konu aile tarafından 1 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
aile
aile
Bağımlı
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4612
Yanıt Sayısı: 0
4 Ağustos 2024, 2:53

Büyük Set Resifi Nerdedir

Kara Sevdam
Büyük Set Resifi Nerede
Büyük Set Resifi Nerdedir

Büyük Set Resifi (Great Barrier Reef), Avustralya
[IMG]http://img33.imageshack.us/img33/5334/722cf6ed755e428ca439d8c.jpgdolunay

Great Barrier Reef, Avustralya’nın kuzeydoğusunda yaklaşık 2000 km uzunluğunda bir mercan adaları zinciri. Mercanın bir deniz canlısı olması sebebiyle Great Barrier Reef (Büyük Set Resifi) uzaydan görülebilen yagane canlı olarak tanımlanıyor.
Resifin karaya olan uzaklığının Cairns’de yaklaşık 60 km’e kadar düşmesi, şehri ideal bir üs haline getirmiş. Dolayısıyla şehrin ekonomisi şnorkel ile resif izleme, tüplü dalış gibi aktiviteler üzerine kurulu. 100.000 kişilik kentte günde 4.000 kişi resiflere gidiyor.
Dünyanın başka bir yerinde bulunmayan 2000 balık çeşidi Great Barrier Reef’de yaşıyor. Latince isimleri dil yoran yeşil puantiyeli sarı renkte olanından yarısı mor yarısı pembe olanına kadar renk yarışına girmiş onlarca balığı, dişisini cezbetmek için midir yoksa avını çekmek için midir bilinmez abes hareketler içinde bulunan garip garip birçok deniz hayvanını birkaç metre arayla izlemek mümkün.
Büyük Set Resifi, turizm açısından olduğu kadar, balıkçılık açısından da önemli bir yerdir. İzinsiz baıkçılık doğal yaşamı tehdit etmektedir. Mercanların da toplanması da mercan resifini tehdit eder. Az önce okuduğunuz gibi Küresel ısınmadan kaynaklanan fırtınalar mercan resifini tehdit eden bir diğer unsurdur. Diken tacı denilen bir tür 20 kollu denizyıldızı da mercanları yiyerek resifi tahrip eder. En kötüsü bu hayvanların tek doğal düşmanlarının, Triton denilen nesli tehlikedeki bir tür denizminaresi olmasıdır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile