Asya

Akdeniz Bölgesinin Yaylaları

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:00

Akdeniz Bölgesinin Yaylaları

Gece Perisi
Akdeniz Bölgesindeki Yaylalar
Akdenizin yaylaları
Akdeniz Bölgesinin Yaylaları nelerdir

Akdeniz Bölgesinin Yaylaları

[IMG]http://img19.imageshack.us/img19/7199/yalahaber1.jpgdolunay

Toros Yaylaları

Bitki Türleri
Bitki türleri bakımından çok zengin olan Toros Dağlarında; kıyıdan başlayarakrım yükseldikçe bitki türlerinde de değişiklik ve çeşitlilik başlar. Narenciye bahçeleri, maki türleri, sandal, meşe türleri, çınar, yabani zeytin, böğürtlen, melengiç, kesme, funda, sığla ağacı (Muğla), sakız ağacı, erguvan, kocayemiş, karaçalı, kızılcık, defne, çam türleri, ardıç türleri, kayın, toros köknar, sedir ağaçları ile mevsimine göre kardelen, yabani siklamen, nergis, sümbül, gelincik, kekik, lavanta, nane, semizotu, papatya, lale vb. gibi bitkilere çok sıkça rastlanır.

Yaban Hayatı
Toros Dağları florası olduğu gibi yaban hayatı bakımından da zengindir. Toros Dağlarında güvercin, karatavuk, keklik, turaç, bıldırcın, üveyik, çulluk, kartalgiller, sığırcıkgiller, ispinozgiller, doğangiller, sarıasmagiller gibi kuş türleri ile geyik, alageyik, yaban keçisi, yaban domuzu, vaşak, karaca, tilki, tavşan, kurt, çakal, sansar, sırtlan gibi hayvanlar doğal ortamları ile gözlenebilirler.

Toros Yaylaları Gazi Antep, Hatay, Adana, İçel, Antalya ve Muğla il sınırlarındadır.

Adana Yaylaları
Bakir durumda olan yaylalar, ormanlık alan içinde kurulmuştur.

Hatay Yaylaları
Hatay yayalaları, çam ağaçları, kır çiçekleri içerisine kurulmuş, gezilmeye ve görülmeye değer, adına türküler ve şiirler yazılan yaşanası bir yayladır.

Mersin (İçel) Yaylaları
Külpet dağının eteğinde 1. 430 m. rakımdaki Çamlıyayla, Namrun Kalesi çevresinde tarihi ve doğal güzelliklerle iç içe, oldukça geniş bir alana yayılmış durumdadır.

Hatay Yaylaları

Hatay yayalaları, çam ağaçları, kır çiçekleri içerisine kurulmuş, gezilmeye ve görülmeye değer, adına türküler ve şiirler yazılan yaşanası bir yayladır.

Antalya Yaylaları

Asırlık sedir ağaçları ile ardıç ağaçlarının çevrelediği, çok geniş alanlara yayılmış olan yaylanın tabanı ise, dağ çayırları ve kır çiçekleri ile kaplıdır.

Osmaniye Yaylaları
Yöre halkının temiz ve serin havasından yararlanmak için çıktığı yaylanın çevresi tamamen sedir ve köknar ormanları ile çevrilidir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile