Asya

Arnavutluk nasıl bir ülkedir?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:00

Arnavutluk nasıl bir ülkedir?

Ay Perisi
Arnavutluk nasıl bir ülkedir?

Başkenti Tiran olan Arnavutluk’un para birimi Lek’tir. Yüzölçümü 28.748 kilometrekare, nüfusu 2007 tahminine göre 3.600.523 kişidir.

Komşuları kuzeyde Karadağ, kuzeydoğuda Kosova, doğuda Makedonya Cumhuriyeti ve güneyde Yunanistan’dır. Batıda Adriyatik Denizi ve güneybatıda Yanya Denizi’ne kıyısı vardır.

Ülkede Arnavutça konuşulur. Bunun dışında İtalyanca biliyorsanız rahat edebilirsiniz. Şehir merkezlerinde İngilizce konuşarak da anlaşabilirsiniz.

Arnavutluk’un saati Türkiye’den 1 saat ileridedir. Uluslararası telefon kodu 355, elektrik 220/50 Hz’dir. Avrupa tipi priz kullanılır.

Osmanlı etkisi

Arnavutluk 1912 yılına kadar Osmanlı İmparatorluğu’nun egemenliğindeydi. Bu nedenle ülkede Osmanlı kültürünün etkisi halen yoğun bir şekilde görülür.

Arnavutluk’ta halk Müslüman kökenlidir. Ancak komünist dönemin etkisinden dolayı şu anda ateistler çoğunluktadır. Ortodoks ve Katolik Hıristiyan azınlığı da bulunur.

1967’de tüm camiler ve kiliseler kapatılmıştı. 1990’da dini faaliyetlere yeniden izin verildi.

Arnavutlar bizim gibi çok misafirperver bir millettir. Misafirlerden de kendilerine saygı gösterilmesini beklerler.

Otostop yaygın

Arnavutluk’un güvenilir bir ülke olduğunu söylemek mümkündür. Her yer için geçerli genel güvenlik kurallarına uymanız yeterli olur. Geç saatlerde ıssız sokaklarda dolaşmamak, yanınızda çok miktarda nakit para taşımamak gibi.

Ülkede otostop yapmak çok yaygındır. Siz de başparmağınızı kaldırarak bu ucuz seyahati gerçekleştirebilirsiniz. Tabii güvenlik açısından dikkatli olmak şartıyla.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile