Asya

Roma’da nerelere gidilebilir?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:00

Roma’da nerelere gidilebilir?

Ay Perisi
Roma’da nerelere gidilebilir?

İtalya’nın Lazio bölgesinin başkenti Roma, yüzölçümü olarak Napoli, Torino, Bolonya, Palermo, Catania, Floransa, Cenova ve Bari’nin toplam yüzölçümününden daha büyük bir kent.

Roma adeta bir açıkhava müzesidir. En hareketli bölgesi olan Trinita Dei Monti’de, yani İspanyol Merdivenleri’nde, şehrin tüm gençleri görülebilir.

Navona Meydanı’nda ise Roma’nın en güzel kafeleri bulunuyor. Bu meydanda birçok sokak sanatçısı da eserlerini sergiler.

Gece hayatının en yoğun olduğu bölge Campo di Fiori.

Vatikan

Roma’ya gitmişken Vatikan da mutlaka görülmeli. Hıristiyanlık dininin Katolik mezhebinin yönetim merkezi olan Vatikan, Roma’nın içinde.

Çevresi yüksek duvarlarla çevrili olan devlet, nüfus ve yüzölçümü olarak dünyanın en küçük ülkelerinden.

Kendine özel para birimi olan bu bölgenin nüfusu çoğu zaman turistlerle iki katına çıksa da resmi nüfus 1000’i geçmiyor.

Dünyanın en varlıklı ülkerinden biri olan Vatikan, Papa’nın da yaşadığı yer.

Aşk Çeşmesi

Roma’da görmeniz gereken bir diğer yer ise Fontana di Trevi. Aşk çeşmesi olarak adlandırılan bu çeşmede yapmanız gereken tek şey madeni bir parayı sol omzunuzdan atarak tekrar Roma’ya gelmeyi dilemek.

Tanrıların tapınağı

Roma’da görmeniz gereken çok önemli yerlerden biri de, 1900 yıllık geçmişine rağmen hala ayakta olan Pantheon Tapınağı’dır.

Pantheon, Yunancada "tüm tanrıların tapınağı" anlamına geliyor. İlk olarak Antik Roma’nın tanrıları için tapınak olarak inşa edilmiş.

Tüm Roma yapıları içinde dönemine göre en iyi şekilde korunmuş tapınaklar arasında olan bu tapınak 7. Yüzyıl’dan bu yana Hıristiyan kilisesi olarak kullanılıyor ve Roma’daki en eski kubbeli bina.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile