Asya

New York’ta mutlaka görülmesi gereken 10 yer neresidir?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

New York’ta mutlaka görülmesi gereken 10 yer neresidir?

Ay Perisi
New York’ta mutlaka görülmesi gereken 10 yer neresidir?

New York kuşkusuz her türlü olanağın ayaklarınıza serildiği büyük bir metropol.

Ancak New York ziyaretinde mutlaka görülmesi gereken ve şehrin sembolü haline gelmiş mekanlara öncelik vermek gerekli.

Empire State Binası: New York’un sembolü haline gelen Empire State, bir zamanlar dünyanın en yüksek binasıydı.

New York’a tepeden bakmak ve bütün şehri görebilmek için en uygun yer olan Empire State Binası’nda eğer sıra beklemek istemiyorsanız biletlerinizi daha önceden online olarak da alabilirsiniz.

Özgürlük Anıtı: Özgürlük Anıtı, Fransız Devrimi sırasında Amerika’ya kurulan dostluk şerefine hediye edildi. Daha sonra Anıt, Amerika’nın özgürlük simgesi haline geldi ve yıllarca daha iyi bir yaşam için ülkeye gelen göçmenlerin sembolü oldu.

Rockefeller Center: Rockefeller Center, Manhattan adasının tam ortasında yer alır. Özellikle büyük yılbaşı ağacı, buz pateni, sayısız alışveriş ve yemek olanaklarıyla ünlüdür.

Staten Adası Feribotu: Staten Adası feribotu aşağı Manhattan’dan Staten Adası’na kadar giden ücretsiz bir feribottur. Özellikle turistlerin tercih ettiği bu feribot, Özgürlük Anıtı ve liman manzarasını doyasıya yaşamak isteyenler için ideal.

Amerikan Doğal Yaşam Müzesi: Halka açıldığı 1869 tarihinden beri oldukça gelişen müze, gözlemevinin yanı sıra çok çeşitli sergilere de ev sahipliği yapıyor.

Central Park: Central Park 150 yıldan fazla bir süredir New Yorklular için şehrin beton yaşantısından kaçış olanağı sağlıyor. Central Park’ı bu kadar özel yapan ise, yürüyüşten paten kaymaya, kürek çekmekten at binmeye kadar birçok aktiviteye imkan tanıması.

Metropolitan Sanat Müzesi: Tüm dünyadan 2 milyondan fazla eserin sergilendiği Metropolitan Sanat Müzesi, bir gün de gezilemeyecek kadar zengin bir koleksiyona sahip.

Modern Sanat Müzesi: 1929 yılında kurulan müze, modern sanata adanan ilk müze olmasıyla ön plana çıkıyor. Resimden heykele, filmlerden mimariye kadar eserlerin yer aldığı Modern Sanat Müzesi her zevkten ziyaretçiye hitap ediyor.

Ellis Adası Göç Müzesi: Ellis Adası Göç Müzesi, yıllar boyunca Amerika’ya göç etmiş kişilerin yaşadıklarını etkileyici bir şekilde ortaya koyuyor. İnteraktif sergiler, yürüyüş turları ve filmler, Ellis Adası’na göç etmeye çalışan göçmenlerin yaşadıkları zorlukları ve tecrübelerini göz önüne seriyor.

Büyük Merkez Terminali: Açıldığı yıl olan 1913’ten beri geçirdiği restorasyonlarla Büyük Merkez Terminali, artık bir ulaşım merkezi olmaktan çok daha fazlasını içeriyor. Mağazaların, restoranların ve çok çeşitli aktivitelerin de yer aldığı Merkez, bireysel ziyaretlerin yanı sıra gruplara özel tur olanakları da sunuyor.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile