Asya

Pamukkale nasıl bir yerdir?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Pamukkale nasıl bir yerdir?

Gece Perisi
Pamukkale nasıl bir yerdir?

Hierapolis antik kentini içinde barındıran Pamukkale ilçesi, Denizli’nin en önemli turizm kaynağıdır. Bölgede kireçli yer altı sularının tortularıyla oluşmuş beyaz travertenler tam bir doğa harikasıdır. Hierapolis coğrafyası tüm doğal ve tarihi eserleriyle UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alır.

Hierapolis antik kenti:

M.Ö. 190 yılında Bergama Kralı 2. Eumenes tarafından kurulmuştur. İsmi “kutsal şehir” anlamına gelir. 100 bin kişinin yaşadığı düşünülen kentten geriye çoğunlukla Roma dönemi eserleri kalmıştır.

Hierapolis yıkıntıları arasında, Çivril yakınlarında,saray ve 5 kilometrelik surlara sahip Menteşe Höyüğü ile Belye Sultan Höyüğü bulunur. Apollon Tapınağı, kemerler, kiliseler, hamamlar, mezarlar ve sütunlu cadde gezilebilir.

Kaplıcalar:

Hierapolis antik kentinin harabelerinin arasında, 15 metrekarelik doğal bir gölden kaynayan kaplıca suları akar. Kaynaktan çıkan termal su önce 320 metrelik bir kanaldan geçerek travertenlerin başına gelir ve travertenler üzerine döküldükten sonra 250-300 metre ilerler.

Termal su geçtiği hatta kat kat havuzcuklar oluşturmuş, içindeki kirecin çökelip zamanla sertleşmesiyle ziyaretçilere eşsiz bir manzara sunan bembeyaz travertenler meydana gelmiştir.

Pamukkale’nin kaplıca suyu içime uygun ve lezzetlidir.

İçeriğindeki radon gazı nedeniyle dinlendirici özelliğe sahip olan kaplıca suyu kalp ve göz rahatsızlıkları, damar sertliği için tedavi edici niteliktedir. Pamukkale’de travertenler bölgesindeki termal havuzlu konaklama tesislerinde kalarak şifalı sudan faydalanmak mümkündür.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile