Asya

Doğu Karadeniz’de gezilmesi gereken yaylalar hangileridir?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Doğu Karadeniz’de gezilmesi gereken yaylalar hangileridir?

Gece Perisi
Doğu Karadeniz’de gezilmesi gereken yaylalar hangileridir?

Türkiye’de yayla turizminin merkezi Doğu Karadeniz’dir. Buradaki yaylalarda yaşam eşsiz doğal zenginlikleri ve zarafetleri, nefes açan havanın yanı sıra yayla evlerinin eski dokuları, özgün mimarileri, yerel lokantalarda denenebilecek Karadeniz lezzetleriyle doğaseverler için tam bir şölen.

Yayla görmek isteyenler için ilk sıralara yerleştirilebilecek Doğu Karadeniz yaylaları şöyle sıralanabilir:

Ayder Yaylası: 350 metre yükseklikteki Ayder, Karadeniz’in en meşhur yaylasıdır. Çamlıhemşin’in güneydoğusunda, Kaçkar dağlarına tırmanış yolu üzerinde yer alır ve her mevsim dolmuşla ulaşılabilir. Altyapısı hazır olduğundan kasaba görünümündedir.

Çok zengin flora ve faunasının yanı sıra kaplıcasının şifalı suyuyla da bilinir. Çevrede vaşak, çengel boynuzlu dağ keçisi gibi pek çok yaban hayvanı gözlenebilir. Her yıl Ayder Şenlikleri düzenlenir. Konaklamak için otel ve pansiyonlar, yerel yemekleri tatmak için lokantalar bulunur.

Pokut ve Sal Yaylaları: Çamlıhemşin’in üstünde, 2100 metrede yer alan Pokut, Palovit ana vadisine bakar, çam ormanlarıyla çevrelenmiştir. Doğa yürüyüşçüleri ve fotoğraf tutkunlarının uğrak yeridir. 100-150 yıllık tarihi evlerinin özgün mimarisi göz alır.

Sal Yaylası Pokut’a 15 dakika mesafededir. Evlerle çevrili bir düzlüğün tepesine çıkıldığında Altıparmaklar’dan Kemerli ve Büyük Kaçkar, hava bulutsuz ise Kafkas

Dağları ve Karadeniz dahi seyredilebilir. Bu yaylanın en önemli özelliği sadece Çamlıhemşin’in Çinçiva köyü tarafından kullanılmasıdır. Temmuz-Ekim ayları arasında yaylacılarla doludur.

Aşağı ve Yukarı Kavron Yaylaları: Aşağı Kavron Yaylası’na, Ayder’den 10 kilometre uzunluğundaki toprak yolla varılır. Ayder’den minibüs bulmak mümkündür. Aşağı Kavron ile Yukarı Kavron yaylalarının arası 3 kilometredir.

2300 metre yükseklikteki Yukarı Kavron Yaylası Kaçkar Dağı zirvesine 8 kilometre mesafesiyle Kaçkar tırmanışçıları için ilk kamp alanı olarak kullanılır. Tırmanışta yük taşımak için buradan katır kiralanabilir. Yaylada altyapı, konaklama ve yeme içme yerleri yoktur, bazı temel gıdalar bakkaldan alınabilir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile