Asya

Amsterdam’da gezilecek yerler nerelerdir?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Amsterdam’da gezilecek yerler nerelerdir?

Gece Perisi
Amsterdam’da gezilecek yerler nerelerdir?

Akarsuları, kanalları, parklarıyla ziyaretçilere iç açıcı doğal manzaralar sunan Amsterdam aynı zamanda sanatın ve eğlencenin şehri olarak da bilinir.

Şehirde görülmesi gereken ilk yerlerden biri Amsterdam’ın en büyük müzesi olan Rijks Müzesi’dir. Haftanın her günü açıktır, ağırlıklı olarak Hollandalı sanatçıların eserleri yer alır. Bu müzede ülkenin en geniş koleksiyonunu incelemek mümkündür.

Rijks Müzesi’nin hemen yanında dünyaca ünlü Hollandalı ressam Van Gogh’un eserlerinin bulunduğu Van Gogh Müzesi yer alır. Kronolojik sergileme biçimi sayesinde ressamın geçirdiği evreleri eserleri üzerinden takip edebilirsiniz.

Ressam Rembrandt’ın ve Anne Frank’ın müze haline getirilmiş evleri de ziyaret etmeye değecek kültür mekanlarından.

Amsterdam’a gitmişken kanal turu yapmadan dönmeyin. Dam Sokağı’nda yürüyüş yapın, şehrin merkezi sayılan Dam Meydanı’nda dolaşın.

Osmanlı döneminde ihraç edilmiş lalelerin örneklerini görmek için Çiçek Pazarı’na uğramalısınız. Mimariyle ilgilenenler merkezi tren garını ve kanallar civarındaki binaları mutlaka görmeli.

Amsterdam’da gece hayatına göz atmak için Rembrandt Meydanı’na uğramak önerilir. Şehrin en turistik noktalarından biri de Red Light District (Kırmızı Fener Sokağı). 17. yüzyılda hayat kadınlarının toplandığı bu bölge artık dükkanları, gece kulüpleri ve şovlarıyla her türlü ziyaretçinin ilgisini çekiyor.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile