Asya

New York’taki Özgürlük Anıtının özelliği nedir?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

New York’taki Özgürlük Anıtı’nın özelliği nedir?

Gece Perisi
New York’taki Özgürlük Anıtı’nın özelliği nedir?

New York şehrine bağlı Özgürlük Adası üzerinde bulunan Özgürlük Anıtı, inşa edildiği 1886’dan beri Amerika’nın simgesi olarak bilinir. Mimarı Frédéric Bartholdi’dir.

Özgürlük Heykeli, Fransa’nın Amerika’ya kuruluşunun 100. yılı şerefine armağan ettiği bir eserdir. Bakır ve çelikten yapılma anıtın kaidesi ile birlikte yüksekliği 93 metre, meşaleli eli ise 13 metredir. Tacının 7 ucu 7 kıta ile 7 denizi temsil etmektedir.

Heykel 1860’ların başında o dönem Osmanlı İmparatorluğu yönetiminde olan Mısır’da açılacak Süveyş Kanalı’nın girişine konulmak için tasarlanmış fakat dikilmesinden vazgeçilerek Paris’te depoya konmuştur.

1886’da Fransa’nın siparişiyle depodan alınmış, yenilenerek New York sahili açıklarındaki Özgürlük Adası’na yerleştirilmiştir.

Heykele New York’tan veya yanındaki Ellis Adası’ndan tekne ve feribotla ulaşılabilir. Eserin içinden geçen 168 basamaklı bir merdivenle meşalesine kadar çıkılabilir. Buradan eşsiz bir liman manzarası görülür. Ancak son yıllarda terör endişesiyle turistlerin yalnızca kaideye çıkmasına izin verilmektedir.

Özgürlük Anıtı 1984’te Dünya Kültür Mirası Listesi’ne eklenmiştir. Heykelin ayrıca

Paris, Bordo, Pekin gibi birçok şehirde küçük boyutlu kopyaları bulunmaktadır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile