Asya

Sofya’da havalimanından şehir merkezine nasıl gidebiliriz?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Sofya’da havalimanından şehir merkezine nasıl gidebiliriz?

Gece Perisi
Sofya’da havalimanından şehir merkezine nasıl gidebiliriz?

Sofya’ya uçakla gidenler için şehre ulaşmanın birçok yolu vardır. Toplu taşıma, servis (shutter) ve taksi bunların ilk akla gelenleri.

Otobüs ile ulaşım

84 numaralı halk otobüsü hattı iki terminalden de geçer. Rotası Terminal 2’den Terminal 1’e doğrudur. Biletleri sürücüden satın almak yerine her iki terminaldeki yeni standları tercih edin. Bindikten sonra biletinizi zımbalatmayı unutmayın.

Her büyük parça (40/40/60 cm’den daha geniş) bavul/bagaj için ek bir bilet almanız gerekir. Ek bilet almayı unutursanız cezası 10 leva ya da 5 Euro’dur.

Servis (Shutter) ile ulaşım

Pek çok servis şirketi Sofya’ya gidiş ve dönüş için ulaşım hizmeti sunmaktadır. Bunlar, havalimanı varış salonundan bulunabilir.

Taksi ile ulaşım

Havalimanına girmesine izin verilen tek taksi şirketi "OK Taxi"dir. Şehir merkezine gitmek için ödenen ücret ortalama 10 leva (trafiğe bağlı olarak 12 leva da olabilir) civarındadır.

Aman dikkat: Dışarı çıktığınızda taksiye ihtiyacınız olup olmadığını soran birçok "çığırtkan" görürsünüz. Bu kişilere güvenirseniz normalin üzerinde bir meblağ ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Taksiye binmek için gümrük/bildirim kapısından çıktığınızda sağa dönün. Düz gitmeyin. Hemen önünüzdeki çıkıştan çıkın. Karşınızda "OK Taxi" görevlisini göreceksiniz.

Görevliye gideceğiniz yerin adresini verin. (İngilizce biliyorlar.) Adresi kontrol edip yazıcıdan taksi numaranızın yazdığı bir fişi basacaktır. Böylece takside bir şey açıklamak zorunda kalmayacaksınız.

Şimdi yine sağa dönün. Kısa bir mesafe sonra çıkış kapılarını göreceksiniz. Birinden çıktığınızda oradaki görevli size taksinizi gösterecektir.

Üzerlerinde mavi renkte yazıyla, kırmızı renkte iki tane nokta bulunan "O.K." yazılı uzun bir taksi sırası göreceksiniz.

Eğer sağa dönmeyip düz giderseniz, izinsiz çalışan taksilere rastlayabilirsiniz. Dikkatli olun, çünkü bu taksilerin üzerinde, O.K. taksilerinin sahte logosu ve numarası bulunuyor.

Ücretlere dikkat

"OK Taxi" dışında bir taksiye binerseniz, ön kapının penceresine bakın. Orada bir tarife olmalı.

Normal tarifelerde açılış ücreti (yaklaşık 0.60 lv), gün içinde kilometre başına (yaklaşık 0.60 lv), gece kilometre başına (yaklaşık 0.70 lv), kalınan dakika ücreti (yaklaşık 0.20 lv), telefonla taksi çağırma ücreti (yaklaşık 0.50 lv) yazar. Eğer 1.00 lv’den fazla bir ücret görürseniz o taksiye binmeyin.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile