Asya

Valencia nasıl bir şehirdir?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Valencia nasıl bir şehirdir?

Gece Perisi
Valencia nasıl bir şehirdir?

Oldukça eski bir şehir olan Valencia, İspanya’nın eyaleti Eski Valencia Krallığı’nın başkentidir. Önem ve nüfus açısından üçüncü İspanyol kentidir.

Şehir merkezinde 800.000, şehrin sınırları dahilinde yaşayan 1.800.000 sakini ile Avrupa Birliği’nin 15. büyük kentidir. Akdeniz kıyısında olan Valencia, Barcelona’nın güneyine yaklaşık 4 saat, Madrid’in doğusuna 3 saat mesafededir.

Paella’nın anavatanı

Valencia, sebzeli İspanyol pilavı "paella"nın ilk kez yapıldığı yerdir. Şehir ayrıca mart ayındaki Fallas Festivali ile de ünlüdür.

Turia nehri geçmişte şehrin içinden geçiyordu. Ancak geri yönlendirilerek yerine güzel bir park yapıldı. Güneşli bir günde, boş olduğunuz bir anı değerlendirebileceğiniz mükemmel bir yerdir.

Valencia "2007 – 2019 Amerika Kupası"nın ev sahibiydi. Bu ev sahipliğinin vesilesiyle, ünlü mimar Valencialı Santiago Calatrava tarafından yapılan "City of Arts and Science" (Sanatın ve Bilimin Şehri) inşaatı sayesinde Valencia bir dönüşüm içerisine girdi.

Plaj kültürü yoktur

Ağır ağır da olsa sürdürülen yeniden yapılanma ve dönüşüm, önceleri pek de merak edilmeyen bu sıradan şehri, daha ilgi çekici ve gidip görülesi bir yer haline getirdi.

Akdeniz kıyısında olmasına, hatta sakinlerinin "Valencia her zaman sırtını denize dayamıştır" demesine rağmen, şehrin ruhu ve özü "plaj konsepti" ile bütünleşmemiştir. Şehrin merkezi ve en çok ziyaret edilen mahalleleri sahile yakın değildir.

Romalılar tarafından kurulan şehirde, uzun süre müslüman Mağribiler de hüküm sürmüştür.

Valencia, 1930’lardaki İspanya İç Savaşı sırasında Cumhuriyet’in başkenti olmuştur. Ancak daha sonra Franco güçleri tarafından ele geçirilmiş ve Franco, Valencia dilinin konuşulmasını ve öğretilmesini yasaklamıştır.

Valencia’da iklim

Yaz – Çoğu Avrupa ülkesi gibi Valencia’da da, sakinlerinin çoğu tatilde olduğu için, Ağustos ayı durgun geçer. Yılın bu zamanlarında, ortalama 30-40°C arasında seyreden derecelerle çok sıcak ve nemlidir.

Sonbahar – Eylül ve Ekim daha hareketli aylardır. Hava sıcaklığı denize girmeye elverişlidir. Kaldırım kenarlarındaki kafeler Ekim sonuna kadar açıktır.

Kış – Mevsime rağmen hava çok soğuk olmaz. Ama tabii yine de sahilde güneşlenmeye yetecek kadar güneş yoktur.

İlkbahar – Ziyaret için güzel bir zamandır. Her yıl düzenlenen "Fallas de San José" gayri resmi olarak ilkbahar başlarına denk gelmektedir. Lokanta ve kafeler teraslarını açar ve hayat bir kez daha sokağa akar.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile