Asya

Fransa’nın en güzel plajları hangileridir?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Fransa’nın en güzel plajları hangileridir?

Gece Perisi
Fransa’nın en güzel plajları hangileridir?

Fransa çok büyük bir ülke değil fakat pek çok harika kumsala sahip. Bir yanda Atlantik Okyanusu, diğer yanda Akdeniz… Kilometrelerce kumsal küçük şirin kasabalara ve hareketli şehirlere ev sahipliği yapar. Bu kumsallarda Fransa’nın çekiciliğiyle, suyun verdiği hazzı beraber yaşayacaksınız.

Saint-Jean de Luz
Bu sevimli kasaba üzerine söylenebilecek çok şey var: Pireneler’e yakın ve İspanya’ya sadece birkaç dakika uzaklıkta, ilgi çekici Bask kültürünün orta yerinde ve benzersiz Bask mimarisinden örneklerle dolu. Burası kolaylıkla Fransa’daki favori yeriniz olabilir.

Görece küçük bir kasaba olmasına karşın, dükkanlar, marketler ve cafeler bulunuyor. Fakat uyarmak gerekir ki park yeri bulmak imkansız denecek kadar zor.

Villefranche Sur Mer
Nice’ten yalnızca birkaç dakika uzaklıktaki bu kumsal, üst düzey komşusundan daha kumlu, daha sessiz ve daha az turistle dolu.

Buradaki dükkanların ve cafelerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez belki ama güneşlenmek burada daha zevkli. Uzaktaki tepede bir malikane görebilirsiniz. İşte orada enfes bir çarşı var. Her zaman için trene atlayıp alışveriş ve benzeri şeyler için beş dakikada Nice’e gitmek mümkün.

La Grande Motte
Languedoc bölgesinin baş şehri Montpellier’ye uzakta sayılmayan bu kumsalda birçok aktivite yapmak mümkün: su sporları, doğa yürüyüşleri (16 kilometrenin üzerinde yaya yolu) ve günlük gezilerde yapılabilecek pek çok spor.

Çocuklarınızı su parkına götürebilir, golf ya da tenis oynayabilirsiniz. Camargue kasabasını ziyaret edip flamingoları, beyaz atları ve siyah boğaları görebilirsiniz.

Cap Ferret
Bordeaux yakınındaki bu harika yarımada, size iki taraflı bir kumsal sunuyor (batıda okyanus, doğuda körfez). Eğer günlük hayattan kaçmak ve sakin kumsallarda rahatlamak istiyorsanız, sörfe düşkünseniz fakat yine de büyük bir şehrin yakınında olmak istiyorsanız, Cap Ferret sizin için mükemmel bir seçim olacaktır. Çoğu otel iki yıldızlı olmakla beraber, birkaç tane dört yıldızlı otel de bulunuyor.

Sete
Bu sevimli balıkçı kasabası pek çok müzeye ve tarihi yapıya ev sahipliği yapar. Limanda canlı renklere boyanmış sıra evler, harika fotoğraflar çekmek için birebir. Mont Saint Clair’e çıkarak kasabanın ve denizin hayret verici panoramik manzarasını seyredin. Agde, Montpellier, Beziers ve Nimes’i de gezmek istiyorsanız, burası gece kalmak için çok uygun bir yer.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile