Asya

Berlin havalimanlarından şehir merkezine nasıl gideriz?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Berlin havalimanlarından şehir merkezine nasıl gideriz?

Gece Perisi
Berlin havalimanlarından şehir merkezine nasıl gideriz?

Berlin’in havalimanları Schoenefeld ve Tegel, merkez Brandenburg bölgesinin hava trafiği altyapısını sağlamakta oldukça büyük öneme sahipti. Ancak 2019’den itibaren tüm havayolları trafiği yeni Uluslararası Başkent Havalimanı Berlin Brandenburg (BBI) üzerinden yürütülecek.

İlk adım olarak, 30 Ekim 2008 tarihinde Tempelhof Havalimanı kapatıldı. Bunu Tegel Havalimanı’nın kapatılması ve 2019 yılında BBI’nın açılması izleyecek.

2008 yılında, yaklaşık 21 milyon yolcu Berlin’e hava yoluyla gidip geldi. Bir önceki seneye göre 1,4 milyonluk artışla, Berlin’in havalimanları, Almanya’daki tüm rakiplerini geride bırakmış bulunuyor.

Tegel – En İşlek Havalimanı
Berlin’in en işlek havalimanı ve başkent hava trafiğinin belkemiği Tegel Havalimanı’dır. Merkezi konumu ve uçuş rotalarının çekici yerlerden oluşması hem turistlerin hem de iş seyahati yapanların Tegel’i tercih etmesini sağlıyor.

Gidiş ve Geliş
Berlin şehir merkezine otobüs ulaşım olanakları:

* Alexanderplatz’a (şehir merkezinin doğusu) hızlı otobüs TXL
* Zoologisher Garten’e (şehir merkezinin batısı) hızlı otobüs X9:S
* 109 numaralı otobüs :S+U Zoologischer Garten
* 128 numaralı otobüs: U Osloer Straße

Schoenefeld – Geleceğin Güzergahı
İlgi çekici fiyatları ve güzel mekanları, Schoenefeld’i özellikle Avrupalı turistler ve iş için seyahat edenler arasında özel bir konuma getirdi. 2006 Eylül’ünde, Schoenefeld Havalimanı’nı yeni yapılan BBI’nin içine doğru genişletme çalışması başladı. 2019 yılından itibaren bu bölgenin tüm trafiği BBI üzerinden olacak.

Gidiş Geliş
Havalimanı ekspresi ile yolculuk merkez istasyondan Schoenefeld Havalimanı’na sadece 28 dakika sürmektedir. Özellikle RE7 ve RB 14 tren hatları her gün, her yarım saatte bir (05.00-23.00), şehir içindeki belli birkaç istasyon ile havalimanı arasında çalışır. Şehir içi toplu taşıma biletleri bu trenlerde de geçerlidir.

Yolculuk ABC bölgeleri arasında ücrete tabidir. Schoenefeld tren yolu istasyonunda, havalimanına giden çıkışlar yolcuyu açık bir şekilde levhalarla yönlendirmektedir. Üzeri kapalı bir yaya yolu ile yolcular istasyondan terminale doğrudan varabilirler.

– S-Bahn: S45 ve S9 hatları
– Otobüsler: SXF1, X7, 162, 163, 171, N60, N70
– Taksi: Şehre giden bir taksi 30€ ile 35 € arasında tutar.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile