Asya

Beauvais Havaalanından Paris’e nasıl gidilir?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Beauvais Havaalanı’ndan Paris’e nasıl gidilir?

Gece Perisi
Beauvais Havaalanı’ndan Paris’e nasıl gidilir?

Beauvais Havalimanı (BVA), Ryanair, Sterling, Blue Air, Norwegian Air Shuttle ve Wizzair’ın da aralarında bulunduğu ekonomik havayolu firmalarının Paris’e giriş kapısıdır. Havalimanı, Paris’in 80 km kuzeybatısında, Beauvais kasabasının hemen dışındaki Tille bölgesindedir.

Beauvais’den Paris’e ulaşmanın birçok yolu vardır:

Havalimanı otobüsü
Bu yol açık ara Paris’e en uygun ulaşım şeklidir, çünkü otobüsler, havalimanından direkt Paris’teki Porte Maillot’ya gider. Otobüsler Paris’e, her uçağın inişinden 20 dakika sonra kalkarlar. Paris’ten BVA’ya giden otobüsler ise uçuş saatinden 3 saat önce yola çıkar. Ücret 15€’dur ve yolculuk yaklaşık 80 dakika sürer.

Paris’e giderken biletinizi geliş salonundan ya da havalimanının hemen dışındaki kiosktan alabilirsiniz. Bilet satış noktalarında sadece nakit geçerlidir, kredi kartları geçmez. Otobüs sizi Porte Maillot’da bulunan Hotel Concorde’un kuzeyindeki otobüs park alanına bırakacaktır.

Park alanından sağa döndüğünüzde içerisinde bir metro istasyonu bulunan Paris Kongre Merkezi’ni göreceksiniz sokağın karşında ise bir RER istasyonu mevcuttur.

Paris’ten: RER treninden ya da Porte Maillot’daki metro istasyonundan inin. Paris Kongre Merkezi’nin Neuilly tarafından yürüyüp Hotel Concorde La Fayette’i geçin. Caddenin karşısında bir otobüs park alanı göreceksiniz.

Köşeye doğru yürüyün ve ışıkları geçin. Biletinizi park alanındaki gişeden ya da gişe kapalıysa şoförden alın. Uçuşunuzdan en az 3 saat 15 dakika önce -hatta otobüsü kaçırma ihtimaline karşın daha da önce- orada olmaya çalışın.

Tren

Fransız ulusal tren yolu SNCF’in trenleri Gare du Nord ile Beauvais arasında hizmet vermektedir. Ancak yolculuk 1 saat sürer ve Beauvais SCNF istasyonuna varmak için de yaklaşık 15 dakikalık bir taksi yolculuğu yapmanız gerekir. Yani siz en iyisi Porte Maillot’ya olan otobüsü kaçırmayın.

Ring Minibüs

Beauvais Havalimanı ring minibüsleri yedi kişi kapasite ile Paris otelleri ve Beauvais arasında hizmet vermektedir. Ayrıca Charles de Gaulle Havalimanı ve Disneyland Paris’e de seferler yapmaktadır. Ücretler ise havalimanı otobüsüne verdiklerinizin birkaç katıdır.

Taksi
Beauvais’den Paris’e bir taksi, gece ya da gündüz yolculuğu yapmanıza ve otelinizin konumuna bağlı olarak 120€-160€ arasında değişir. Ancak 120€-160€ ödeyebilecek bütçeniz olsaydı ekonomik bir havayolunu tercih etmezdiniz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile