Asya

Florida gezisinde mutlaka görmemiz gereken 5 yer neresidir?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Florida gezisinde mutlaka görmemiz gereken 5 yer neresidir?

Gece Perisi
Florida gezisinde mutlaka görmemiz gereken 5 yer neresidir?

Florida deyince herkesin aklına ilk olarak Disney World gelir. Halbuki ‘Güneşli Eyalet’e milyonları çeken başka pek çok yer bulunmaktadır. Eğer tatilinizde hiçbir şeyi kaçırmak istemiyorsanız, rehberimizdeki gezilip görülmüş yerleri göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Disney World
Pek az insan bir peri masalına karşı koyabilir. Disney World Florida’nın en gözde tatil noktası. Öyle olması anlaşılabilir bir durum, başka nerede sihir dolu ve mutlu bir tatil geçirebilirsiniz ki?

Başka nerede sade hayatınızı kaleler, prensesler, masal kitaplarından ve Disney filmlerinden fırlamış karakterlerle dolu, büyülü birkaç gün ile değiş tokuş edebilirsiniz? Ne yazık ki, biraz dikkatsizlikle burası, çıktığınız en pahalı tatile dönüşebilir. Fakat Disney her bütçeye göre ekonomik, normal ve lüks otel odaları ve aynı şekilde farklı bilet seçenekleri sunuyor.

Orlando
Orlando Disney’den çok daha fazlasına ev sahipliği yapıyor. Universal Orlando kendi otelleri ve tematik parklarıyla oldukça popüler bir tatil mekanı.

Seaworld Orlando, 100’ün üzerinde otel ve 150 adet görkemli restoranıyla, tanınmış International Drive’da bulunuyor. Orlando’da eğlence bu kadarla sınırlı değil. Burada her bütçeye göre değişik seçenekler bulmak mümkün. Golf, temalı ve yemekli tiyatro deneyimleri ve bunlar gibi birçok aktivite büyük tematik parkların birkaç mil etrafında rahatlıkla bulunabiliyor.

St. Augustine
Romantik bir kaçamak ya da aile tatili olsun, St. Augustine aradığınız her şeyi karşılayacak. Eski Dünya’nın gizemi, tarihi yapıları, benzersiz aktiviteleri, alışveriş olanakları ve birkaç dakika uzaklıktaki kumsalları ile hem çiftler hem de çocuklu aileler için ideal bir tatil mekanı.

The Keys
Florida’nın The Keys adlı adalar grubu her yıl milyonlarca turisti çekmeye devam ediyor. Overseas Highway adı verilen denizaşırı bir otoyolla birbirine bağlanan bu adalar şeridi, dalış ve balıkçılık sporunun Mekke’si haline gelmiş durumda.

Her adanın kendine has bir ambiyansı bulunuyor. Key Largo’nun kenar mahalleleri, Key West’i meşhur etmiş eski şehir merkezinin garip çekiciliği… Outdoor aktiviteleri sevenler içinse şnorkelli dalış, scuba diving, derin deniz balıkçılığı ve kamp kurma gibi zengin seçenekler bulunmaktadır. Geri kalanlarsa tarihin ve sınırsız eğlencenin keyfini süreceklerdir.

Amelia Island
Florida’nın en kuzeyindeki Amelia Island, kıyı şeridi boyunca uzanan, zengin tarihi geçmiş ve doğal güzellikler ile dolu adalar bütünüdür. İster her şey dahil bir otel, okyanusa karşı bir kulübe ister deniz kenarında bir villa ya da okyanus manzaralı bir otel arıyor olun, hepsini ve daha fazlasını (yemek, alışveriş, golf ve tenis) burada bulacaksınız.

Her şey dahil oteller biraz pahalı olsa da, kamp yapmak için alanlar ve uygun fiyatlı oteller gibi daha ekonomik seçenekler de bulunmakta.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile