Asya

Cancun tatili için nasıl bir hazırlık yapmalısınız?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Cancun tatili için nasıl bir hazırlık yapmalısınız?

Gece Perisi
Cancun tatili için nasıl bir hazırlık yapmalısınız?

Meksika’nın en önemli turizm bölgesi olan ve 500 bin nüfusa sahip olmasına karşın her yıl 3 milyondan fazla turist ağırlayan Cancun, Quintana Roo eyaletindedir.

Cancun önceleri geniş ormanlarla çevrili kumsallardan oluşan bir yerdi. Cancun’un bir tatil merkezine dönüşmesi 1970’li yılları buldu. Meksika hükümeti bu yıllarda, uygun iklim olanakları, muhteşem kumsalları, temiz denizi ve mercan kayalarıyla bu bölgenin turizm açısında kalkınacağını öngördü.

Cancun’un bölgeleri

Cancun, üç farklı bölgeden oluşur. “Ciudad Cancun” (Cancun şehir merkezi) tipik bir Meksika şehridir ve burada şehrin asıl sakinleri yaşar. Otel bölümü olan “Isla Cancun” (Cancun Adası) ise ilk bölgeye göre inanılmaz farklıdır. Ayrıca burada hindistancevizi ağaçlarının ve lagünlerin bulunduğu ekolojik bir koruma alanı vardır.

Cancun Adası 24 kilometre uzunluğunda bir kumsaldır ve iki tarafından da anakaraya bağlıdır. Cancun Adası ve anakara arasında Nichupte Lagünü bulunur.

“Ciudad Cancun”daki oteller daha ekonomiktir, aynı şekilde genel olarak fiyatlar daha düşüktür ancak turistler, “Cancun Adası”nda kalmayı tercih ederler. Ana arter olan Tulum Caddesi, şık otellerin ve tatil köylerinin bulunduğu bir yerdir. Gece hayatının ve turistik etkinliklerin odaklandığı yer de burasıdır.

İklim ve doğa

Cancun’un iklimi tropikal iklime yakındır. Hava yıl boyunca sıcak ancak kış gecelerinde ılıktır. Bitki örtüsü alçak ormanlardan ve çeşit çeşit çiçekten oluşmaktadır. Hindistan sakız ağacı bataklıkları ve mercan kayalıkları dışında zengin bir canlı çeşitliliği vardır. Ayrıca, kuş türleri çok geniş bir yelpazede izlenebilir.

Cancun’daki etkinlikler

* El Rey ve Yaml Lu Um arkeolojik bölgelerini dolaşın.
* Su kayağı, rüzgar sörfü, parasailing, şnorkelle dalış ve scuba diving yapın.
* Nazik dalgaların, bembeyaz kumun ve türkuaz rengi denizin keyfini sürün.
* Plaza Caracol veya “Ciudad Cancun”daki pazarlardan alışveriş yapın.
* İnteraktif akvaryumu ziyaret edin.
* Cancun’dan günlük turlara katılın.

Cancun, “Mayan Riviera” adı verilen sahil şeridini keşfetmek için ideal bir başlangıç noktasıdır. Cozumel’e, Playa del Carmen’e veya arkeolojik bölgeler olan Chichen Itza’ya, Tulum’a ve Coba’ya günübirlik gidebilirsiniz. Yine günlük olarak uğrayabileceğiniz eko-arkeolojik park Xcaret ve Sian Ka’an güzel alternatiflerdir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile