Asya

Cordoba’ya nasıl gidilir?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Cordoba’ya nasıl gidilir?

Gece Perisi
Cordoba’ya nasıl gidilir?

Sevilla’dan 45, Malaga’dan 50 ve Madrid’den 1 saat 45 dakikada Cordoba’ya ulaşabilirsiniz. AVE trenleri her saat başı çalışır. Pahalı olmalarına karşın oldukça hızlıdırlar, bu nedenle rahat bir yolculuk sunarlar.

Bunun dışında Andalucia (Endülüs) Ekspresi Sevilla’dan gidecek olanlar için ucuz bir alternatiftir. Ayrıca, Barselona’ya beş saat, Granada’ya iki buçuk saat süren ve günde iki kez kalkan otobüs imkanı da bulunur.

Otobüsle
Endülüs’teki hemen her şehirden bölgeye otobüs vardır. Ayrıca, günde 6 kez gerçekleştirilen ve “Estacion Sur”dan kalkan otobüslerle, Madrid-Cordoba yolculuğu yapabilirsiniz.

Uçakla
Bölgeye tren veya otobüsle birkaç saatte ulaşılabildiği için uçak seferleri son derece seyrektir.

Nereleri görmeli?

Şehrin eski yerleşim bölgelerini mutlaka görmelisiniz. Tren istasyonu, otobüs durakları, alışveriş bölgesi, turistik siteler, restoranlar, barlar… Tümü yürüme mesafesindedir.

Turizm ofislerinden edinebileceğiniz turistik haritalarla, standart bir geziyi rahatlıkla yapabilirsiniz. Mezquita-Cathedral bölgesinin hemen yanında ve Alcazar’la surların arasında turizm ofislerini bulabilirsiniz.

Plaza de las Tendillas ve Passeo de la Victoria gibi turistik yerleri kaçırmamalısınız. Mezquita-Cathedral bölgesi, otellerin, restoranların ve alışveriş yapılabilecek birçok mağazanın bulunduğu bir yerdir. Yine de birçok ziyaretçi burayı fazla turistik, bölgenin doğusunu ise daha ilgi çekici bulur.

Pazar günleri çok kalabalık

Pazar sabahları bir Katolik akınına şahit olabilirsiniz. Katoliklerin kilise ziyaretlerini ve ibadetlerini gerçekleştirdiği bu gün, oldukça kalabalık olabilir. Bu bölgede yankesiciler çok olduğundan dolaşırken dikkatli olmalısınız.

El falınıza baktırmadan önce mutlaka fiyatını kontrol edin. Turistlere ayrı fiyat tarifesi uygulayan yerlerden uzak durun. Bu tip yerlerde dolandırılmamak için yerel halktan fikir alabilirsiniz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile