Asya

Budapeşte tatilinde nereleri görmeliyiz?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Budapeşte tatilinde nereleri görmeliyiz?

Gece Perisi
Budapeşte tatilinde nereleri görmeliyiz?

Budapeşte şehir merkezi oldukça çekici ve hareketli olsa da şehir dışında da görülmeye değer birçok yer bulunur. En çok rağbet edilen turlar resimlere konu olan sanatçı bölgesi Szentendre, ünlü Danube Bend, eski dini merkez Esztergom ve kuzeyde yer alan Visegrad’dır. Tüm bu bölgelere tekneyle gidilebilir.

Budapeşte’nin 30 km doğusundaki Gödöllö isimli küçük kasaba, Macaristan’ın en büyük Barok yerleşim yeridir ve piknik yapmak için idealdir. Kasabada konser organizasyonlarına da sıklıkla rastlanır. Örs Vezér tér’den binebileceğiniz banliyö treni (HEV) ile Gödöllö’ye gidebilirsiniz.

Szentendre’yi atlamayın

Renkli evleri, dar sokakları ve iki düzine müzesiyle Szentendre, Danube ile birlikte en çok ziyaret edilen yerlerden biridir. Akdeniz etkisindeki kasaba, Türklerden kaçan Sırpların 14-17. yüzyıl arasında yerleştiği yerdir. Kasabada, dördü Katolik olmak üzere yedi kilise bulunur.

İkonalar, altın ve gümüş kuyumcuları ve diğer değerli eşya satan dükkanlar Sırp Ortodoks Kilisesi Müzesi’nde bulunmaktadır. 13. ve 14. yüzyıl Roma Katolik Pariş Kilisesi, Kale Tepesi’nde duvarlarına vuran ışıkla saati söyler. Nostalji seven turistler için ana meydanda ve takıcılar bölgesinde birçok dükkan, restoran ve antik binalar bulunur.

Tarihe tanıklık edin

Kovacs Magrit Müzesi büyüleyici seramik figürleri görmek için ideal bir noktadır. 19. yüzyıl Macaristan’ında sanata en yatkın ailelerden biri olan Ferenczy ailesinin ürünleri Ferenczy Müzesi’nde görülebilir. Sırp tüccarın evindeki Szentendre Galerisi ve Sanatçılar Galerisi’nde bölgenin modern sanatçılarının ürünlerini sergilenir.

Szabó Badem Ezmesi Müzesi, badem ezmesinden yapılan şaşırtıcı ürünleri sergilerken, Dobos Pastacılık Müzesi’nde gerçek bir Dobos Pastası yiyebilirsiniz.

Pest bölgesinin etnografyası Halk Sanat Evi’nde sunulmaktadır. Eski Roma kasabası Ulcisia Castra (1. ile 14. yüzyıl arası), Roma Taş Kalıntıları Müzesi’nde ziyarete açıktır. Açıkhava Etnografik Müzesi (Skazen),10 bölgede 340 bina ile Macaristan’daki en geniş etnografik koleksiyona sahiptir.

Halk anıtları bu bölgeye ülkenin dört bir yanından gelmiştir. Halkın yaptığı el işleri ise hafta sonları ve Macar halk kültürünün kutlandığı bazı özel günlerde sergilenir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile