Asya

Berlin’i otobüsle nasıl gezeriz?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Berlin’i otobüsle nasıl gezeriz?

Gece Perisi
Berlin’i otobüsle nasıl gezeriz?

Berlinliler, Berlin’i pratik ve hesaplı bir şekilde keşfetmenin yolunun 100 numaralı halk otobüsünü kullanmaktan geçtiğini söyler. Berlin’i ziyaret eden her turist için bu çift katlı otobüse binmek bir olmazsa olmazdır.

Otobüs, Zoologischer Garten tren istasyonundan 20 dakikada bir yola çıkar ve Alexanderplatz tren istasyonunda yolculuk sona erer. Güzergahının üzerinde birçok durak bulunduğu için siz de bir durakta inerek zaman geçirebilir, sonraki otobüslerle yolunuza devam edebilirsiniz.

Küçük bir yolculuk

Yolculuk esnasında Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche (İmparator II. Wilhelm Anıt Kilisesi) ve görkemli hayvanat bahçesi kapısı Elefantentor’dan (Fil Kapısı) geçerek Berlin’in merkez parkı olan Tiergarten’i göreceksiniz.

Gebe İstiridye (Haus der Kulturen der Welt – Dünya Kültürleri Evi), ayrıca Reichstag’ı görüp Berlin’in sembolü olan Brandenburg Kapısı’na dokunabilecek kadar yakınlaşacaksınız.

Ünlü cadde Berlin Unter’den Linden’e uğrayabilir ya da otobüste kalıp Humboldt Üniversitesi’nin ana binalarını ve Bebelplatz’daki St. Hedwig Katedrali’ni görebilirsiniz.

Gezi otobüsünüz Alexanderplatz’daki son durağına varmadan Arsenal ve Berlin Katedralleri ve Eski Müze arasındaki saray köprüsünden geçebilirsiniz. Alexanderplatz’a vardığınızda Televizyon Kulesi’nden Berlin’e yaklaşık 200 metre yükseklikten bakma şansını yakalayacaksınız.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile