Asya

Las Vegas’ta taksiye ne kadar para ödenir?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Las Vegas’ta taksiye ne kadar para ödenir?

Gece Perisi
Las Vegas’ta taksiye ne kadar para ödenir?

Las Vegas’ta çevreyi gezmek için yürüyüşün ardından en iyi yöntem taksiyi tercih etmektir. Taksiye binerken yanınızda yeterli miktarda nakit para olmasına dikkat edin; çünkü Las Vegas’ta taksiciler kredi kartı kabul etmez.

Taksimetre açılış parası 3.30$ ve bu miktar kat edilen her milde (yaklaşık 1,6 km) 2.40$ artar. Eğer yolculuğunuza havaalanından başladıysanız açılış ücretine 1.80$’lık ekstra bir ücret eklenir.

Taksimetre eğer bindiğiniz aracın belli bir hızın altında seyir ettiğini tespit ederse, her 32 saniyede bir 20 sent artıyor. Yani taksinin ilerlemediği durumlarda bile ödemeniz gereken ücret artmaya devam ediyor.

5 kişiden fazlası yasak

Yasalara göre bir taksi, bebekler ve çocuklar dahil olmak üzere en fazla 5 kişi alabiliyor. Eğer beş kişiden fazla bir grupla geziyorsanız bölünmeniz gerekecek. Las Vegas’a ilk kez gelen kişiler olarak, gideceğiniz yere taksiyle ulaşmanın ne kadar tutacağını önceden öğrenmek isteyebilirsiniz.

Genelde uyanık taksiciler, McCarran Havaalanı’ndan otelinize giderken, en kısa yolun I-215 tünelinden gitmek olduğunu söyler. Ancak bu doğru değildir.

Bu tünel, Las Vegas Strip’e çıkmak için gereken mesafeyi kısaltmadığı gibi yaptığınız fazladan gezinti ödeyeceğiniz miktarı arttırır. Las Vegas’a ilk ziyaretinizde bu aldatmacadan haberiniz yoksa 10 dakika mesafedeki otelinize gitmek için 30 dakika harcamış olursunuz.

Nereden binilir?

Las Vegas’ta yol kenarından yolcu almak yasalara aykırıdır. Bu sebepten eğer yol üstündeyseniz ve taksiye ihtiyacınız varsa en yakın casinoya gidin. Genellikle taksilerin bekleyen yolcuları almak için sıralandığı bir yer olur. Oldukça düzenli bir biçimde işleyen bir süreçtir, önce gelen önce biner mantığıyla çalışır ve genelde düzeni sağlamakla görevli biri olur.

Taksideyken emniyet kemeri takmanız gerecek. Mevcut olmadığı durumlarda bebeğiniz için araba koltuğu kullanmak zorunlu değildir, ancak yanınızda mevcutsa kullanmanız gerekmektedir.

Las Vegas’ta 16 adet kayıtlı taksi şirketi vardır. Her firmanın taksisi kendine ait renk kombinasyonları ve numaralar kullanır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile