Asya

İtalya’da gezmeniz gereken 5 şehir hangisidir?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

İtalya’da gezmeniz gereken 5 şehir hangisidir?

Gece Perisi
İtalya’da gezmeniz gereken 5 şehir hangisidir?

İtalya’da ziyaret etmeye değecek birçok güzel ve tarihi şehir var. Şehirden şehre geçmenin en iyi yolu ise tren. Bunun nedeni İtalyan şehirlerinde araba kullanmanın zor olması ve İtalya’nın kapsamlı tren sistemi sayesinde biletlerin son derece ucuz olmasıdır.

Şehir merkezleri yürüyerek dolaşmak için çok uygundur ve şehrin bu kısımları çoğu zaman araç trafiğine kapalıdır. Büyük İtalyan şehirlerinin ise gelişmiş ulaşım ağları vardır. Klasik bir İtalya tatili yapmak istiyorsanız izlemeniz gereken rota 5 şehirden oluşur.

Roma
Roma, modern İtalya’nın başkentidir. Roma’nın her bir noktası tarihle doludur. Orta Çağ kiliseleri, güzel çeşmeler, müzeler ve Rönesans saraylarıyla birçok antik anıtı vardır. Vatikan ve St. Peter’s burada kurulmuştur. Modern Roma aynı zamanda hareketli ve yaşayan bir şehirdir, harikulade restoranlarıyla gece hayatının kalbi burada atar.

Venedik
Venedik bir lagün gölünün üzerine inşa edilen tek şehirdir. Venedik, turistler için en çekici yerlerden biri olmasının yanı sıra İtalya’nın en güzel ve en romantik şehirlerindendir. Venedik’in kalbi Piazza San Marco’dur.

Ziyaret edilecek çok sayıda müzesi, sarayı ve kilisesi vardır ve Venedik’in kanalları boyunca gondolla dolaşmak çok ilgi çekicidir. Venedik, İtalya’nın kuzeydoğusunda bulunur ve Doğu ile Batı arasında tarihi bir köprü görevi görür.

Floransa
Floransa Rönesans döneminin en önemli sanatsal ve mimari merkezlerinden biridir. Floransa’nın Duomo ve Baptistery bölgeleri büyüleyicidir ancak geniş meydanları yılın her dönemi turistler nedeniyle oldukça kalabalıktır.

Toskana bölgesinin önemli şehri Floransa’da ünlü resim ve heykellere ev sahipliği yapan çok sayıda müze vardır. Aynı zamanda, Medici sarayları ve bahçeleri de burada bulunur.

Milano
Milano şık dükkanları, sanat galerileri ve restoranlarıyla bilinen Avrupa’nın en zengin şehirlerinden biridir ve İtalya’nın çoğu kentine göre daha hareketli bir yaşam vardır. Milano’da zengin bir sanat ve kültür mirası bulunmaktadır. Duomo’su muhteşem mermer cepheleriyle büyüleyicidir. Milano’daki La Scala dünyanın en ünlü opera binalarından biridir.

Napoli
Napoli İtalya’nın en canlı şehirlerinden biridir. Roma’nın güney kıyısında yer almaktadır ve güney İtalya’nın en önemli şehridir. Napoli son zamanlarda bazı yeniliklere uğramış ancak hala eski karakterini korumaktadır. Napoli’de tarih ve sanat sevenler için de gezilmesi gereken müzeler bulunur.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile