Asya

İrlanda gezisinde nereleri görmelisiniz?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

İrlanda gezisinde nereleri görmelisiniz?

Gece Perisi
İrlanda gezisinde nereleri görmelisiniz?

İrlanda ülkemizde az bilinen bir ülke olsa da gezilmesi gereken çok sayıda bölgesi bulunur. Ancak İrlanda küçük bir ülke olduğundan ziyaretçilerin görmesi gereken yerler 3-4 günlük bir tura sığdırılabilir.

Brú na Boinne
Brú na Boinne tarih öncesi kalıntılarla noktalanan manzaralarıyla ünlüdür. En büyükleri Newgrange, Knowth ve Dowth’tur. Newgrange ve Knowth şehir merkezinden yapılacak bir tur ile görülebilir. Güzel bir tur için erken saatte kalkmak ve en az yarım gün ayırmak gerekir.

The Burren
Aran Adaları ile Galway Üniversitesi arasında yer alan bir kireçtaşı platosudur. Görüntüsü daha çok Ay yüzeyine benzetilir. Galway Koyu’nda araçla yapılacak küçük bir gezi sayesinde benzersiz manzaralara rastlayabilirsiniz.

Tara Tepesi
İrlanda krallarının tarihi koltuğu sayılan Tara Tepesi, günümüzde çimle kaplı uçsuz bucaksız alanların üzerine kurulu bir şehirdir. Terk edilmiş kilisede bu bölgedeki görülmeye değer eserlerin başında gelir.

Dublin
Oldukça küçük bir şehir olan Dublin için önerilen otobüs turları veya yaya olarak gezintidir. Şehir mükemmel manzarasının yanı sıra müzelere ve tarihe ev sahipliği yapar. Dublin’de rahatlıkla 1 haftalık bir tatil planlanabilir. Dublin’de dikkat edilmesi gereken cumartesi günü alışveriş için şehre gelen kalabalıklardır.

Glendalough
Eski Hıristiyan manzaralarının en önemlilerinden birini burada bulacaksınız. Glendalough göllerin yanındaki bir vadide yer alır. Tarih ve mimari sevenler, iki yanındaki kuleleri gezmek isteyebilir. St Kevin’ın Mutfağı isimli kilise ve harabe şeklindeki katedral mutlaka görülmelidir. Doğa sevenler ise göl kenarında yürüyüş yapabilir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile