Asya

Paris Orly Havalimanından şehir merkezine otobüsle nasıl gideriz?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Paris Orly Havalimanı’ndan şehir merkezine otobüsle nasıl gideriz?

Gece Perisi
Paris Orly Havalimanı’ndan şehir merkezine otobüsle nasıl gideriz?

Orly Havaalanı’ndan Paris şehir merkezine gitmek için çok sayıda seçenek bulunur. Genelde tercih edilen yöntem RER ve metro olsa da bakım ve grev zamanlarında otobüse binmek zorunda kalabilirsiniz.

Air France Otobüsleri

Sabah 6 ile gece 11:30 arası Sud ve Ouest terminallerini Montparnasse Garı, Invalides ve Etoile ile bağlayan, 15 dakikada bir hareket eden 1* numaralı hat bulunur. Yıldızı olmayan 1 numaralı hat sadece Montparnasse Garı’na kadar gider.

1* hattının yetişkinler için tek gidiş ücreti 11,50 € ve gidiş dönüş ücreti 18,50 €’dur, çocuklar için ise her yön 5,50 € ile ücretlendirilir. Otobüsler klimalıdır ve sürücünün bagajlarınızı yerleştirdiği bir bagaj bölmesi bulunmaktadır. Biletler Cars Air France makinelerinden veya şoförden satın alınabilir. Yolculuk en az 50 dakika sürer.

3 numaralı hat Orly ve CDG arasında çalışır, yarım saatte bir hareket eder ve yolculuk en az 50 dakika sürer. Tek yön bileti yetişkinler için 19 € ve çocuklar için 9.50 €’dur. Dört veya daha fazla kişiden oluşan gruplara ise %15 indirim yapılır.

Orlybus

RATP’nin Orlybus’ü Sud ile Ouest terminallerinden Métro’ya ve Denfert-Rochereau’daki RER durağına giden uzun bir körüklü otobüstür. Otobüsler sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar her 15-20 dakikada bir hareket eder ve trafik sıkışıklığı olmadığı sürece yolculuk yarım saat civarında sürer.

Orlybus’ün ücreti 6 €’dur. Biletler terminaldeki RATP gişesinden veya şoförden alınabilir. Bu araçlarda çantanızı kendiniz taşımanız ve otobüsteki ilgili kısma koymanız gerekmektedir.

RER C hattına mekik otobüsler

Mekik otobüs Sud ve Ouest terminallerinden kalkarak Left Bank’tan Austerlitz Garı, St-Michel/Notre-Dame, Invalides ve Eyfel Kulesi’ne giden banliyö trenlerinin kalktığı RER C hattının Pont de Rungis-Aéroport d’Orly istasyonuna götürür.

Mekikler 15-20 dakikada bir hareket eder ve Austerlitz Garı’na yaklaşık 35 dakikada varır. Yolculuğun toplam maliyeti 6,30 €’dur. Bu ücretin 2,50 €’su mekik servis, 3,80 €’su ise RER treni içindir.

Orly’den diğer RATP servisleri

Paris Visite Card’ınızı kullanmanız tavsiye edilmektedir. Visite Card 1. bölgeden 6. bölgeye kadar Les Cars Air France dışındaki birçok hizmette geçerlidir. En ucuz Visite Card sadece 1. bölgeden 3. bölgeye kadar geçerlidir ve havaalanı taşımacılığını kapsamaz. 1. ve 4.bölgede haftalık Navigo kartı da ayrıca geçerlidir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile