Asya

İspanya’dan Mallorca adasına nasıl geçilir?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

İspanya’dan Mallorca adasına nasıl geçilir?

Gece Perisi
İspanya’dan Mallorca adasına nasıl geçilir?

Avrupa’daki şehirlerden Palma de Mallorca Havalimanı’na sık sık uçuşlar mevcuttur. Hatta birçok ucuz havayolu firmasının günlük uçuşları vardır.

Ayrıca Menorca ve İbiza’dan da uçuşlar mevcuttur, ancak fiyatlar bu adalardan kalkan feribot fiyatlarının yaklaşık iki katıdır ve size sadece bir saat kazandırır.

Havalimanından (Sant Joan Havalimanı) sürekli olarak Palma merkezine otobüs seferleri vardır. Birçok araba kiralama şirketinin havalimanı ofisi de mevcuttur.

Gemiyle

Palma de Mallorca’ya diğer Balearic Adaları’ndan ya da İspanya kıyılarında Barselona ve Valencia’dan feribotla gelebilirsiniz. Ayrıca Denia Alicante’den hızlı feribotlar kalkmaktadır. Menorca’dan da Alcudia’ya feribot seferleri vardır.

Mallorca’daki tren güzergahları

Birçok noktaya otobüs ile ulaşılabilir; ancak pazar günleri, düşük sezon ve geceleri seferler azalmaktadır. Sefer saatlerini internetten görebilirsiniz.

Aynı zamanda adada tren ulaşımı da mevcuttur, ancak sadece Puerto de Sóller, Manacor, Inca, Sa Pobla ve Sineu’ya çalışmaktadır.

Turistik kasabalardan, özellikle de sahilde olanlardan araç kiralanabilir. Yüksek sezon olup da aracınızı önceden kiralamanız gereken zamanlar dışında, rezervasyon yapmadan havalimanına gelip araç kiralamak çok kolaydır. Ne var ki varışta kiralama fiyatları, önceden kiralamaya göre daha yüksek olabilir. Bu yüzden tedbirli davranıp gelmeden önce ayırtılması tavsiye edilir.

Chopin buradaydı

Eğer adaya kısa bir süreliğine geldiyseniz, en iyi yöntem Mallorca resmi tur merkezi tarafından sunulan rehberli turlara katılmaktır. Valldemossa, Palma’dan sadece 18 km. uzaktadır (3 ya da 4 saatlik bir tur yeterli olacaktır).

Bu tur ziyaretçilere Valldemossa kasabasının sokaklarını, meydanlarını ve görmeye değer diğer alanlarını göstermekte, Fransız yazar Aurore Dudevant (George Sand olarak da bilinir) ve Polonyalı besteci Frederick Chopin’in Mallorca’da kaldığı dönemle ilgili bilgi vermektedir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile