Asya

Lizbon gezisinde hangi yakın yerleri görmelisiniz?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Lizbon gezisinde hangi yakın yerleri görmelisiniz?

Gece Perisi
Lizbon gezisinde hangi yakın yerleri görmelisiniz?

Lizbon’a kadar gelmişken yakındaki kasabaları görmemek büyük hata olur. Kısa bir araba yolculuğuyla ulaşacağınız bu beldeler büyükşehir dışındaki Portekizlilerin yaşamı ile ilgili fikir edinmenizi sağlayacaktır.

LOURES

Loures Belediyesi değirmenler ve şarap mahzenleri gibi Portekiz tarihinde ve kültüründe önemi olan kırsal yapılara ev sahipliği yapar. Bucelas’ın ünlü ve değerli, hafif ve aromatik beyaz şarabı Loures’te yapılır, ayrıca şarap ve hasat zamanı festivalleri de Ekim ayının ikinci haftası burada gerçekleşir.

Loures’in kuzeyinde 32 hektarlık ormanı, hayvanları ve bitki örtüsüyle bir doğa harikası olan ‘Parque Municipal do Cabeço de Montachique’ bulunur, doğusunda ise flamingoların çoğunlukta olduğu birçok farklı kuş türünü izleme ayrıcalığını sunan sakin suların bölgesi, ‘Parque de Tejo’ bulunur.

Dini yapılardan, 16. yüzyıl kilisesi olan ‘Igreja Matriz de Loures’ ile 18. yüzyılda yeniden inşa edilen ve merdivenlerinde ilginç figürler olan ‘Palácio dos Arcebispos’ ilgi çekici yerlerdendir.

15. yüzyıldan kalan ‘Castelo de Pirescoxe’ ortaçağdan kalma kulelerini muhafaza etmekle beraber oditoryum ve sergi odaları eklenerek yenilenmiştir.

Bunların dışında Loures Belediye Müzesi’ni de ziyaret edebilirsiniz, 1998’de açılışı yapılmış olan müzede, geçici ve kalıcı sergiler (tarım aletleri, kırsal mobilyalar) yapılmaktadır. Ayrıca 2000 yılında açılan Seramik Müzesi’nde, Sacavem’deki çömlek fabrikasında üretilmiş olan çömleklerin sergisini gezebilirsiniz.

OEIRAS

Oeiras Belediyesi, kültürel anlamda ilgi çekici yerlere ve spor yapıp dinlenmek için farklı olanaklara ev sahipliği yapar. ‘São Bruno’ and ‘São Julião da Barra’ kalelerinin yanı sıra, kıyıda benzersiz bir havuz olan ‘Piscina Oceânica’ bulunur.

18. yüzyıl Portekiz konaklarının en güzel örneklerinden biri olan Marquês de Pombal Sarayı Oeiras’ta bulunur. Kral José’nin ilk bakanı Marquês de Pombal’ın (aynı zamanda ‘Conde de Oeiras’ olan) eski evi barok ve rokoko stilindedir.

Heykeller, çiniler ve şelalelerle dolu bahçelerin zarafeti, iç kısımdaki tablolar, freskler, fayans döşemeleri ve oldukça nadir bulunan heykellerle tamamlanır. Sarayın şarap mahzeni, çarpıcı boyutuyla sarayın diğer bölümleri kadar etkileyicidir.

Bu belediyede, ‘Quinta Real de Caxias’ ve Parish Kilisesi’ni ziyaret etme fırsatını kaçırmayın. Daha sakin bir gezi için, Pólvora fabrikasını gezin ve çocuklarla Vasco da Gama Akvaryumu’nu ziyaret edin.

VILA FRANCA DE XIRA

Atların ve boğaların bölgesi olan Vila Franca de Xira Belediyesi, quintaları ve çiftlikleri gezmek için ideal bir yer, üstelik aynı zamanda zengin yöresel gastronomik lezzetlerin ve muhteşem şarapların tadına da bakabilirsiniz.

Kültürel olarak ilgi çekici çeşitli yerler mevcuttur, bunlardan biri de ‘Santuário do Senhor da Boa Morte’dir. Bu önemli yapı, Roma döneminden kalmış bölgedeki en eski tapınaktır.

Tepedeki konumuyla tapınak, muhteşem bir kasaba ve haliç manzarasına sahiptir. Tagus’un güney kıyısında, ‘lezíria’ düzlüklerinin kalbi olan, neoklasik tarzda inşa edilmiş ‘Ermida de Nossa Senhora de Alcamé’ anıtını bulacaksınız.

Kasabada, Vila Franca Belediye Müzesi’nin dini sanatlar merkezine dönüştürülmüş olan ‘Igreja do Mártir Santo’yu ve bölgenin en tipik ve geleneksel objelerinin sergilendiği Etnografya Müzesi’ni gezmeyi unutmayın. Geleneksel bir etkinlik için, temmuzda gerçekleştirilen ve birçok geleneksel etkinliğe ev sahipliği yapan Colete Encarnado Festivali’ni ziyaret edin.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile