Asya

Uçak yolculuklarında bagajla ilgili yanlış bilinenler nelerdir?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Uçak yolculuklarında bagajla ilgili yanlış bilinenler nelerdir?

Gece Perisi
Uçak yolculuklarında bagajla ilgili yanlış bilinenler nelerdir?

Uçak yolculuklarında bagaj başlı başına bir meseledir. Maksimum ağırlık ne kadar olacak, parfümler el bagajına mı yoksa kargoya mı verilecek, aktarmalı uçuşlarda bagajım ne olacak? Bu sorular her yolcunun kafasını kurcalar. İşte size uçak yolculuklarında bagajınızla ilgili dikkat etmeniz gerekenler.

Kayıp bagajın her parçasının parası size geri ödenecektir.

Ne yazık ki bu doğru değil. Havayolu şirketlerinin tamamı, bavulun içindekilere bakmaksızın sadece bavul adedi başına belirlenen ücreti ödemektedir.

Sigorta yaptırın veya kendi sigortanızı inceleyip, bu maddeyi içerip içermediğini öğrenin, hatta mümkünse incelenen bavulunuzdaki kıymetli eşyalarınızı paketlemeyin.

Eğer başka bir havayolu şirketiyle aktarma bir uçuşunuz varsa, bavulunuz otomatik olarak bu şirket tarafından kabul edilecektir.

Ağır bagajlar söz konusu olduğunda, bu her zaman doğru değildir. Eğer bagajın ağırlığı, aktarma yapacağınız havayolu şirketinin izin verilen sınırını aşıyorsa, fazladan ücretini ödemek zorunda kalabilirsiniz ya da daha kötüsü, havayolu şirketi sınırı aşan kısmı almayabilir.

Eğer seyahatiniz esnasında birden fazla havayolu şirketini kullanacaksanız ve bavulunuzun ağırlığı izin verilen sınıra yakınsa, bu şirketlerin bagaj sigortası maddelerini önceden kontrol etmelisiniz.

Bagaj izni, havayolu şirketlerinde aynıdır.

Büyük havayolu şirketlerinin çoğu benzer politikalar izlemektedir ancak düşük maliyetli havayolları bagaj izinlerini, yolcu başına 15 kilograma kadar sınırlamaktadır. Bagaj ağırlıklarını kontrol etmenize bile izin verilmeyebilir. Bazı havayolları fazla bagaj için sabit bir para alırken bazıları fazla olan her kilogramın parasını alır.

Eğer birden fazla havayoluyla seyahat edecekseniz, bagajınızın yeri kendiliğinden ayırtılmaktadır.

Bagaj ağırlığı hariç, hiçbir havayolu şirketinin, bagajınızı alıp diğer havayolu şirketine götürmek anlamına gelen bilet kesme/aktarma anlaşmaları yoktur. Bu özellikle düşük maliyetli havayollarında yaygındır, fakat ayrıca büyük havayollarıyla yaptığınız kısa uçuşlardan sonraki başka bir şirketle olan daha uzun uçuşlarda da böyle olabilmektedir.

Örneğin, British Airways ile Cenevre’den Londra Heathrow’a ve sonra United Airlines’la, Heathrow’dan Chicago’ya seyahat ettiğinizde, British Airways bagajınızı sadece Londra’ya kadar kontrol ederse şaşırmayın. Birincil sorumluluk, bagajı etiketleyen şirketindir, yani çantayı tüm yol için etiketledilerse, kayıp çantanın sorumluluğu da onlara ait olacaktır.

Yanınıza aldığınız eşyalar çalınmaz.

Uçuşlarda sık sık hırsızlık olmaktadır. Ancak hırsızlıklar genelde uçuş bittikten ve yolcular uçaktan tahliye edildikten sonra ortaya çıkar. En iyisi kıymetli eşyalarınızı uçuş boyunca gözünüzün önünden ayırmamaktır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile