Asya

Paris’te RER trenleri nasıl kullanılır?

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:01

Paris’te RER trenleri nasıl kullanılır?

Gece Perisi
Paris’te RER trenleri nasıl kullanılır?

Paris’i ziyaret eden pek çok kişi 1900 yılında hizmete giren hızlı metro sistemini kullanır. Pek az kişi RER (Réseau Express Régional) olarak bilinen banliyö demiryolu ağını tanır.

RER, Paris’in içinden Charles de Gaulle havaalanı, Versailles, Disneyland Paris ve diğer çevresel istikametlere sık ve hızlı geçiş sağlayan sistemdir.

1961’de sefere başladığından bu yana RER, beş ana hattan oluşan bir ağ haline gelmiştir. Bu hatlar merkezden her yöne yayılır. RER trenleri SNCF demiryolu istasyonunda durur ve burada önemli metro transfer noktalarıyla bağlantı sağlar.

RER biletleri

Tek seyahatlik “T+” metro ve RER biletleri 1. ve 2. bölgedeki Metro/RER ağından temin edilebilir. 1,80 €’ya bireysel bilet alabilir ya da herhangi bir metro ya da RER istasyonunda bilet gişesi veya (bozukluğunuz varsa) jeton makinesinden 12€’ya 10 biletlik bir bilet karnesi alabilirsiniz.

Bilet karnenizdeki biletleri halk otobüsleri ve tramvaylarda da kullanabilir, 1,5 saat boyunca ücretsiz aktarma yapabilirsiniz.

Otobüs şoförlerinden alınan biletler transfere izin vermez, eğer otobüse binip oradan metro ya da RER’e geçmek istiyorsanız karne almalı veya yanınızda birkaç kullanılmamış T+ bileti bulundurmalısınız.

Banliyöden banliyöye RER’le seyahat

Kent sınırlarının dışında seyahat etmek için, “bir noktadan öteki noktaya” (point-to-point) bileti almanız gerekmektedir. RER istasyonunda bölge haritasını kontrol etmeli ya da bilet alırken bilet kesen kişiye istikametinizi belirtmelisiniz.

RER’in otomatik satış makinelerini kullanmak daha da pratik bir yöntemdir. Yeni makinelerin kullanımı da kolaydır, sadece dili seçmek ve talimatları takip etmek yeterlidir.

Uyarı: RER bilet makineleri gömülmüş mikroçipleriyle Fransız kredi kartlarıyla çalışmaya uygun tasarlanmışlardır. Yabancı bir kredi kartınız varsa, bilet makinesi onu kabul etmeyecektir. Yetmezmiş gibi, RER bilet makineleri kağıt para da kabul etmez yani makineleri kullanabilmek için Euro bozuklukları temin etmelisiniz.

Paris- Visite (Paris ziyareti) ve diğer RATP seyahat geçişleri RER’de geçerlidir. Geçişte belirttiğiniz bölgelerin ötesinde gezmek istiyorsanız ek ödeme yapmalısınız.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile